Herlige grovbrød med valnøtter!
Til to brød trenger du:
7 dl melk, 50 g gjær, 2 ts sukker, 1 1/2 ts salt, 3 ss olivenolje, 2 dl havregryn, 1 dl havrekli, 1 kg grovbakstmel og 100 g valnøttkjerner.
Varm melken fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle.
Rør gjæren ut i litt av melken og ha i resten av melken.
Tilsett sukker, salt, havregryn, havrekli og valnøtter.
Bland i olje.
Ha i mel.
Bland til deigen slipper bollen. Pass på å ikke lag deigen for fast. Elt godt og la den heve i 30 minutter - 1 time, det du har tid til.
Smør to former på 1 1/2 liter.
Del deigen i to og form til avlange brød.
Pensle brødene med vann...
...og rull dem i havregryn.
Ha brødene i de smurte formene. La dem heve i 30 minutter og stek på 200 grader i 50 minutter.
Avkjøl brødene på rist, skjær i skiver og spis med ditt favorittpålegg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar