torsdag 2. desember 2010

Nøttebrød

Herlige grovbrød med valnøtter!


Til to brød trenger du:
7 dl melk, 50 g gjær, 2 ts sukker, 1 1/2 ts salt, 3 ss olivenolje, 2 dl havregryn, 1 dl havrekli, 1 kg grovbakstmel og 100 g valnøttkjerner.

Varm melken fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle.

Rør gjæren ut i litt av melken og ha i resten av melken.

Tilsett sukker, salt, havregryn, havrekli og valnøtter.

Bland i olje.

Ha i mel.

Bland til deigen slipper bollen. Pass på å ikke lag deigen for fast. Elt godt og la den heve i 30 minutter - 1 time, det du har tid til.

Smør to former på 1 1/2 liter.

Del deigen i to og form til avlange brød.

Pensle brødene med vann...

...og rull dem i havregryn.

Ha brødene i de smurte formene. La dem heve i 30 minutter og stek på 200 grader i 50 minutter.

Avkjøl brødene på rist, skjær i skiver og spis med ditt favorittpålegg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar