søndag 11. desember 2011

Grove calzoner med kylling

Endelig tilbake! Jeg regner med mine to lesere døøør etter å få vite hva som har skjedd, og siden jeg er ærligheten selv skal jeg selvsagt fortelle: Etter et samlivsbrudd , en lang flyttetur over fjellet og innflytting på gjesterommet til mamma og pappa, er jeg nå tilbake i hjembyen. Kort fortalt!

Det betyr at jeg nå er i oppnåelig nærhet til min kjære søster og matglade som vi er blir det selvsagt litt kokkelering i tospann. Igår lagde vi disse fantastiske calzonene. Med fullkornshvetemel (fantastisk «oppfinnelse»!), kylling og herlig tomatsaus smaker disse knallgodt! Hvis du prøver å ikke tenke så mye på osten, kan du til og med lure deg selv til å tro at disse er sunne! Og det trengs i disse marsipan-, kakemenn- og smultringtider.

Til fire porsjons-calzoner trenger du:
Bunn: 500 g fullkornshvetemel, 1/2 ss flaksalt, 3 dl lunkent vann, 2 ss olivenolje, 1/2 pakke tørrgjær, 1/2 ss brunt sukker.

Fyll: 2 kyllingfileter, 1/2 løk, 1 hvitløksfedd, 1 boks hakkede tomater, olje til steking, en mozzarella klump, en del revet ost (så mye du vil ha), salt, pepper og oregano.

Begynn med deigen: Ha mel og salt i en bakebolle.

Bland lunkent vann, olje, sukker og tørrgjær sammen og la det stå noen minutter.

Hell det våte i det tørre og bruk rene hender for å blande sammen til en jevn deig. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse (1/2 - 1 time).

Mens deigen hever kan du lage sausen. Hakk løk og hvitløk og surr det i olje til løken er myk.

Ha i hakkede tomater og la det småkoke i omtrent 10 minutter.

Hvis du syns sausen er for grov kan du jevne den med stavmikser.  Krydre med oregano, salt og pepper.

Skjær kyllingen i biter og stek i olje. Krydre med salt og pepper.

Hell over sausen og bland godt.

Varm stekeovnen til 225 grader.

Når deigen er ferdighevet, deler du den i fire og kjevler hver bit ut til en runding, omtrent 20 cm i diameter.

Fordel fyll, mozzarella og revet ost på halvparten av hver deigrunding. La det være en liten fyll-fri stripe langs hele kanten. Det kan være en fordel å legge deigen på stekebrett først. Sjekk søstros elegante hånd!

Vi er glad i pepper, så litt ekstra på toppen er midt i blinken!

Brett den fyll-frie delen over den fyll-fulle delen og klem godt langs kantene.

Stek calzonene midt i ovnen i 10 - 14 minutter, til de er gyldne og fine. Nyt varme! Eventuelle rester smaker godt kaldt til lunsj dagen etter.

15 kommentarer:

  1. Å nei! Håper alt står bra til med deg :)

    Og disse så jo bare suuuuuperdigge ut... Supemisunnelig på bakematta med mål forresten!

    SvarSlett
  2. Uff, og så no i desse juletider, då... Håpar det går bra med deg!

    Bloggen din er i alle fall kjempefin:-D

    SvarSlett
  3. Det var litt trist å høre, håper det går bra med deg alikvell!

    Calzone er supergodt og perfekt middag for én, når man ikke gidder å lage en hel pizza=) Laget meg nylig en selv=P

    SvarSlett
  4. Tusen takk for all bekymring, søtinger :) Det går så fint atte!

    SvarSlett
  5. Michelle: bakematten mamma sin. Supergammel tupperware, men veldig lur :)

    SvarSlett
  6. Først: trist å høre, håper det går bra med deg.
    Second: Dette så helt utrolig godt ut! Vet du om disse egner seg for frysing? Jeg er notorisk motstander av matpakker, men dette tror jeg faktisk kunne vært et suksess, om man lager i litt større kvantum kanskje ;)

    SvarSlett
  7. Ja, de egner seg godt til frysing! Skorpen blir riktignok ikke like sprø og «ferks» når de blir varmet opp på nytt, men absolutt god likevel :)

    SvarSlett
  8. Godt å se at du er tilbake, du har nok langt flere enn to lesere! Jeg er innom og sjekker bloggen din hver dag, du har så mange inspirerende oppskrifter:) God Jul!

    Hilsen Jeanette E

    SvarSlett
  9. Tusen takk, du er da søt (også SÅ fint navn!). God jul til deg også :)

    SvarSlett
  10. Hei på dæ:-)fint at du e tilbake ,kyllingpestoen så bare nydelig ut .må nok prøve den en dag:-)hilsen Trine /Tromsø

    SvarSlett
  11. Trist å høre, håper det går greit med deg! <3
    Så kjekt å ha deg tilbake! Har savnet gode oppskrifter, har tittet innom ofte for å se om du var tilbake..:)

    SvarSlett
  12. Takk for det, Trine og Marte :) Det er godt å høre at jeg har blitt savnet!

    SvarSlett
  13. Trist å høre, men på lang sikt ser man ofte at det var til det beste. Savnet deg kjempe masse og er så glad du er tilbake :) Stå på både i matlagingen og i livet generelt!!!

    SvarSlett
  14. Sååååå kjekt å høre ifra deg!!! Savnet mat-tips fra deg!! Stå på videre!!!! :)

    SvarSlett
  15. Tusen takk, dere! Jeg blir varm langt inn i hjerterota :D

    SvarSlett