Knallgode rundstykker som er supre å fryse ned. Grove med linfrø og gresskarkjerner. Og gulrøtter så klart!
Til omtrent 20 stykker trenger du:
25 g gjær, 5 dl lunkent vann, 1 dl gresskarkjerner, 1/2 dl linfrø, 1/2 ss salt, 1 ss sirup, 2 gulrøtter, speltfullkornmel (jeg brukte ganske nøyaktig 10 dl, men kanskje du trenger mer, eller mindre).
Skrell og rasp gulrøttene.
Smuldre gjæren i en bolle.
Hell på lunkent vann og rør ut gjæren. Tilsett alt unntatt melet.
Hell i melet i omganger til du får en fast og smidig deig.
La deigen heve i omtrent en time.
Ha deigen på en melet arbeidsbenk. Kna og form til en pølse.
Del i 20 emner og form til rundstykker som legges på et stekebrett.
Etterhev i en halv time.
Pensle med egg og strø over linfrø.
Stek på 225 grader i 10-15 minutter. Nyt nystekt med godt smør eller frys dem ned «for a rainy day».
Mmmm... de så gode ut! sånne skal vi spise neste gang jeg kommer på besøk. Håper du har noen i frysen!
SvarSlettJepp, det er fortsatt noen igjen:)
SvarSlett