torsdag 4. november 2010

Gulrotrundstykker

Knallgode rundstykker som er supre å fryse ned. Grove med linfrø og gresskarkjerner. Og gulrøtter så klart!


Til omtrent 20 stykker trenger du:
25 g gjær, 5 dl lunkent vann, 1 dl gresskarkjerner, 1/2 dl linfrø, 1/2 ss salt, 1 ss sirup, 2 gulrøtter, speltfullkornmel (jeg brukte ganske nøyaktig 10 dl, men kanskje du trenger mer, eller mindre).

Skrell og rasp gulrøttene.

Smuldre gjæren i en bolle.

Hell på lunkent vann og rør ut gjæren. Tilsett alt unntatt melet.

Hell i melet i omganger til du får en fast og smidig deig.

La deigen heve i omtrent en time.

Ha deigen på en melet arbeidsbenk. Kna og form til en pølse.

Del i 20 emner og form til rundstykker som legges på et stekebrett.

Etterhev i en halv time.

Pensle med egg og strø over linfrø.

Stek på 225 grader i 10-15 minutter. Nyt nystekt med godt smør eller frys dem ned «for a rainy day».

2 kommentarer:

  1. Mmmm... de så gode ut! sånne skal vi spise neste gang jeg kommer på besøk. Håper du har noen i frysen!

    SvarSlett
  2. Jepp, det er fortsatt noen igjen:)

    SvarSlett