Risotto er noe av det beste jeg vet! Deilig kremete og myk med fløte, smør og masse fantastisk parmesan! Med andre ord: Ikke spis dette hver dag...
Til en porsjon trenger du:
1 sjalottløk, 1 selleristilk, 40 g smør, 1 ss olivenolje, 100 g risottoris, 1 liter grønnsaksbuljong, revet skall og saft av 1/2 liten sitron, to timiankvister, 1 eggeplomme, 4 ss revet parmesan, 4 ss kremfløte, salt og pepper.
Begynn med å varme opp vann og buljong.
Kjør sjalottløk og selleristilk til mos i kjøkkenmaskin.
Omtrent sånn.
Varm opp olje, halvparten av smøret og løk- og selleriblandingen i en stor stekepanne. La det surre i 5 minutter.
Ha i risen.
Bland den godt inn i løkblandingen.
Hell i en øse av den kokende buljongen. Hold buljongen varm.
La mesteparten av buljongen koke inn før du tilsetter en øse til. Fortsett slik til risen er kokt al dente. Det er ikke sikkert du trenger alt vannet, eller kanskje du må koke opp litt ekstra.
Riv skallet av sitronen og riv opp timianen.
Skvis ut sitronsaften.
Ha sitronskall og timian i risottoen.
Riv parmesanen.
Bland eggeplomme, sitronsaft, halvparten av parmesanen, fløte og pepper i en bolle. Hell det i risottoen sammen med resten av smøret. Bland godt.
Ha risottoen over på en tallerken. Sleng på raust med pepper og resten av parmesanosten. Middagen er servert!
DU er min nye heltinne. Fy fader. SÅ mye digg hverdagsmat helt i min gate! Om jeg ikke hadde vært gift, ville jeg falt på kne nå. Ikke at du hadde sett det på din side av maskinen, men uansett...
SvarSlettTakk, nå er middagene planlagt for to uker fremover!
Tusen takk! Nå ble jeg glad :D
SvarSlettNigellas sitronrisotto er fantastisk... Fin blogg, forresten!
SvarSlett