Nam, nam! Deilige havrekjeks som er langt fra så søte som Bixit eller andre ferdige havrekjeks. Smaker godt med brie eller bare som de er.
Til rundt 20 kjeks trenger du:
3 dl havregryn, 3 dl sammalt hvete fin, 1 krm bakepulver, 1 krm salt, 100 g romtemperert smør, 3 ss kefir og 2 ss honning.
Bland alt det tørre i en bolle. Kanskje lyset lager et hjerte i din blanding også! Jeg elsker baking, baking elsker meg.
Skjær smøret i terninger og ha det i.
Gni smøret inn i melblandingen. Tilsett kefir og honning og arbeid det sammen til en deig.
La deigen hvile i en halv time i kjøleskapet.
Kjevl ut deigen.
Stikk ut kjeks med et glass.
Legg kjeksene på et bakebrett og prikk dem med en gaffel.
Stek kjeksene midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter.
Spis alle med en gang eller oppbevar dem i en tett boks og spar dem for senere.
Oi, så fine de ble! sånne skal jeg lage en dag :)
SvarSlettJa, de holdt seg veldig fint under steking:)
SvarSlettKjempegode kjeks! Tusen takk for oppskriften :D
SvarSlett