onsdag 27. oktober 2010

Havrekjeks

Nam, nam! Deilige havrekjeks som er langt fra så søte som Bixit eller andre ferdige havrekjeks. Smaker godt med brie eller bare som de er.

Til rundt 20 kjeks trenger du:
3 dl havregryn, 3 dl sammalt hvete fin, 1 krm bakepulver, 1 krm salt, 100 g romtemperert smør, 3 ss kefir og 2 ss honning.

Bland alt det tørre i en bolle. Kanskje lyset lager et hjerte i din blanding også! Jeg elsker baking, baking elsker meg.

Skjær smøret i terninger og ha det i.

Gni smøret inn i melblandingen. Tilsett kefir og honning og arbeid det sammen til en deig.

La deigen hvile i en halv time i kjøleskapet.

Kjevl ut deigen.

Stikk ut kjeks med et glass.

Legg kjeksene på et bakebrett og prikk dem med en gaffel.

Stek kjeksene midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter.

Spis alle med en gang eller oppbevar dem i en tett boks og spar dem for senere.

3 kommentarer:

  1. Oi, så fine de ble! sånne skal jeg lage en dag :)

    SvarSlett
  2. Ja, de holdt seg veldig fint under steking:)

    SvarSlett
  3. Kjempegode kjeks! Tusen takk for oppskriften :D

    SvarSlett