mandag 1. august 2011

Kremet sitronpasta

Dette er en pastavariant av min nest-favoritt risotto. (Favoritten er for øvrig denne!) Pasta med fløtesaus har en tendens til å bli tungt og veldig, veldig mettende, men sitronen letter måltidet flere hakk og gjør det sommervennlig. Bruk linguine hvis du får tak i det - det passer så godt til denne retten!

Til en porsjon trenger du:
100 g linguine, 1 liten sjalottløk, en dæsj olivenolje, 1 ts hvetemel, 1/4 dl kyllingkraft (eller hvitvin hvis du har det), 1/2 dl kremfløte, frisk gressløk, 1 ts sitronsaft, 1/2 ts sitronskall, 25 g revet parmesan, salt og pepper.

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Skjær sjalottløken i terninger.

Stek løken i oljen til den er myk og dryss over hvetemel.

Hell i kyllingkraft og la det surre til det tykner.

Ha i fløte, hakket gressløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. La det koke inn et par minutter.

Bland revet sitronskall og nesten all parmesanen i den nykokte pastaen.

Hell over sausen, bland godt og dryss over resten av parmesanen. Nytes umiddelbart!

3 kommentarer:

  1. Thank you, der redda du meg fra "hva i h**** skal vi ha til middag i dag"-krisa!

    God tur til LA :D

    SvarSlett
  2. Hehe, ingen problem! Håper det smakte :)

    Tusen takk, vi storkoser oss :D

    SvarSlett
  3. Nå ble jeg sulten! Sitronpasta er saker. Vil du ha flere italienske oppskrifter (også på italiensk), vær velkommen til www.superkokken.no

    Beste hilsen Superkokken :-)

    SvarSlett