Dette er en pastavariant av min nest-favoritt risotto. (Favoritten er for øvrig denne!) Pasta med fløtesaus har en tendens til å bli tungt og veldig, veldig mettende, men sitronen letter måltidet flere hakk og gjør det sommervennlig. Bruk linguine hvis du får tak i det - det passer så godt til denne retten!
Til en porsjon trenger du:
100 g linguine, 1 liten sjalottløk, en dæsj olivenolje, 1 ts hvetemel, 1/4 dl kyllingkraft (eller hvitvin hvis du har det), 1/2 dl kremfløte, frisk gressløk, 1 ts sitronsaft, 1/2 ts sitronskall, 25 g revet parmesan, salt og pepper.
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Skjær sjalottløken i terninger.
Stek løken i oljen til den er myk og dryss over hvetemel.
Hell i kyllingkraft og la det surre til det tykner.
Ha i fløte, hakket gressløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. La det koke inn et par minutter.
Bland revet sitronskall og nesten all parmesanen i den nykokte pastaen.
Hell over sausen, bland godt og dryss over resten av parmesanen. Nytes umiddelbart!
Thank you, der redda du meg fra "hva i h**** skal vi ha til middag i dag"-krisa!
SvarSlettGod tur til LA :D
Hehe, ingen problem! Håper det smakte :)
SvarSlettTusen takk, vi storkoser oss :D
Nå ble jeg sulten! Sitronpasta er saker. Vil du ha flere italienske oppskrifter (også på italiensk), vær velkommen til www.superkokken.no
SvarSlettBeste hilsen Superkokken :-)