Til 16 bagels trenger du:
550 g hvetemel, 1 ss sukker, 1 1/2 ts salt, 1 ss olje (helst ikke oliven, men det var alt jeg hadde), 2 ts tørrgjær og 3 dl lunkent vann.Bland mel, salt, sukker og tørrgjær sammen i en bolle.
Hell i vann og olje.
Bland godt. Det kan være du trenger litt mer vann eller litt mer mel, det ser du etterhvert. Deigen skal være fast.
Ta deigen på benken og elt den godt i 10 minutter. Du skal ikke trenge å ta noe særlig mel på benken - SÅ fast skal deigen være.
Del deigen i åtte biter.
La bitene hvile under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.
Trill hver bit til en avlang pølse. Del hver pølse i to og trill hver del til den er like lang som bredden på begge hendene dine ved siden av hverandre. Var det vanskelig forklart?
Legg deiglengden rundt hånden din slik at endene møtes i håndflaten din.
Trykk endene godt sammen. Ikke bry deg om mine mel-skitne fingre.
Da har du en slik en. One down, 15 to go.
Legg bagelsene på et bakepapirkledd stekebrett etterhvert som du ruller dem ferdig.
Etterhev dem i 20 minutter.
Kok opp en stor kjele med vann. Varm stekeovnen til 200 grader.
Kok bagelsene 1 minutt på hver side. Snu dem med en hullsleiv eller noe lignende.
La dem tørke litt før du legger bagelsene tilbake på stekebrettet.
Stek bagelsene midt i ovnen i 10 minutter. Ta dem ut...
...snu dem og stek videre i 10 minutter.
Avkjøl på rist i 20 minutter.
Finn frem bagelgiljotinen og brutalt del hver bagel i to. Den brutale delen er frivillig.
Smør godt med kremost på hver del og sleng gjerne på en bit med røkelaks!
husker å ha laget dette i heimkunnskapen på ungdomsskolen :P Kanskje jeg må lage det igjen en dag! Skulle bare hatt en sånn fancy bagelgiljotin som du har...
SvarSlettHehe, de smaker like godt skjært med kniv. Giljotinen tar bare opp plass på kjøkkenbenken :P
SvarSlettTAKK for en enkel og genial oppskrift! Gubben digger de!
SvarSlettMvh. Tessa