Ok, panert kylling er digg, ikke sant? Fylt kylling smaker knallgodt, enig? Hva tror du da om denne fylte OG panerte kyllingen? For mye av det gode? For godt til å være sant? Nei og nei. Bare fantastisk godt! Saftig kylling med sprøtt skall og smak av hvitløk og koriander. Snadder!
Vi begynner med pestoen, til den trenger du:
1 korianderplante, 2 hvitløksfedd (det siste fikk ikke lov å være med), 2 ss olivenolje, 1 ss limejuice, salt og pepper.
Ha koriander (husk å vaske den først) og hvitløk i kjøkkenmaskinen.
Kjør til det er sånn noenlunde most.
Hell i olje og limejuice og bland godt.
Smak til med salt og pepper. Det ble litt små mengder for min kjøkkenmaskin, så pestoen min ble ganske grov. Men det gjør ikke noe!
Da fortsetter vi! Til resten av retten trenger du:
2 kyllingfileter, 2 ss hvetemel, 1 egg, 3 ss griljermel, salt, pepper og korianderpesto.
Varm stekeovnen til 250 grader.
Tørk godt av filetene. Ha kyllingfiletene inn i en plastpose og bank dem jevnt tykke/tynne med en kjevle.
Skjær en lomme langs hver kyllingfilet.
Fyll lommen med pesto...
...brett igjen og fest eventuelt med en tannpirker.
Dypp hver filet, først i mel...
...så i egg...
...og til slutt i griljermel blandet med salt og pepper. Legg de panerte OG fylte herlighetene i en ildfast form.
Stek kyllingfiletene midt i ovnen i 15 minutter til de er gyldne.
Server med det du måtte ønske (les: ha). Jeg gikk for trygge, enkle ris og saus. Og hvitløksbaguett.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar