Til 24 skolebrød trenger du:
Til vaniljekremen: 1 vaniljestang, 5 dl melk, 5 eggeplommer, 120 g sukker og 3 ss maisenna. Melis og kokos til topping.
Til bollene: 100 g smeltet smør, 5 dl melk, 1 pakke gjær (gjerne rød), 1 dl sukker og omtrent 750 g hvetemel.
Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
Ha vaniljefrø, vaniljestang og melk i en kjele og kok opp.
Skill hvitene fra plommene. Hvitene kan du for eksempel bruke til disse!
Bland eggeplommene med maisenna og sukker.
La melken akkurat koke opp. Hell halvparten av melkeblandingen i med eggeblandingen. Rør godt mens du heller. Ha i resten av melkeblandingen.
Hell alt tilbake i kjelen og la det koke opp over middels-lav varme. Rør hele tiden med tresleiv.
Når blandingen først begynner å tykne går det fort! Gjør klar kaldt vann i vasken og sett kjelen i for å stoppe tykningen når vaniljekremen er passe tykk.
Nå lager vi bollene! Smuldre gjæren i bollen.
Smelt smøret...
...og hell i melken. Varm blandingen til den er litt kaldere enn fingervarm. Jeg er så nerd at jeg bruker termometer for å sjekke. Når melk- og smørblandingen er mellom 30 - 35 grader er den helt perfekt!
Hell væsken over gjæren og rør ut gjæren. Ha i sukker og mel. Hold igjen litt på melet.
Bland sammen til du har en deig som slipper bollen.
Dekk til bollen og la deigen heve i 30 minutter.
Del deigen i to, deretter i to og til slutt i seks. Det blir 24 ikke sant? Matte, ikke helt min sterke side...
For hver bit til bolle. Bruk to teskjeer og lag fordypninger i hver bolle. Fyll hver bolle med vaniljekrem. Varm stekeovnen til 175 grader og la bollene etterheve mens ovnen blir varm.
Stek bollene midt i ovnen i 15 minutter. La bollene avkjøles litt før du pynter dem med melisglasur med kokos (melis, vann og kokos blandes til passe konsistens). Spis skolebrødene mens de fortsatt er lunkne!
så veldig godt ut!!;)
SvarSlettdet var veldig fint med bider :)xD
SvarSlettTakk for at du tok med bilder, gjorde det mye enklere for meg å forstå nå som jeg skal lage skolebrød;)
SvarSlett