onsdag 9. februar 2011

Sjokolademakroner

Seige, uimotståelige og sjokoladete (JA, det er et adjektiv) makroner, velfortjent en onsdags kveld etter zumba! Det er klin umulig å spise kun en. Challenge accep...! Eh, nei.

Til ca. 15 stykker trenger du:
2 eggehviter, 200 g mandler, 175 g melis og 30 g kakaopulver. 

Legg mandlene i en kjøkkenmaskin.

Mal mandlene så fint det går.

Hell mandlene i en bolle.

Ha i melis og kakao.

Bland godt og pass på å røre ut eventuelle kakao- og melisklumper.

Hell eggehvitene over.

Så er det bare å røre...

...og røre...

...og røre til du har en sammenhengende, men klissete deig.

Sett på springen og væt hendene etter behov, det gjør det lettere å forme den klissete deigen. Knip av en og en bit og form til små boller på størrelse med en valnøtt (med skall der altså).

Press «valnøttballen» litt flatere og legg den på et bakebrett.

Gjenta med resten av deigen til du har et brett fullt av sjokolademakroner.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 8 minutter.

La makronene avkjøles litt før du flytter på dem slik at de stivner litt. Ellers går de fort i stykker.

Er du like utålmodig som meg, så bryr du deg ikke noe om det. Du kan likesågodt lage dobbel porsjon med en gang for disse sjokolademakronene forsvinner fortere enn du rekker å si «Sjokolicious».

3 kommentarer:

  1. Å det ser godt ut! Har du gitt opp mandelmel?

    SvarSlett
  2. JA! Prøvde å lage disse en gang til etter den ordentlige oppskriften og med mandelmel, men de ble like trill runde som de jeg lagde i Bergen. Så jeg skylder Mammas-bursdags-makaron-skandale på mandelmelet!

    SvarSlett
  3. Jepp, da må det være det! Synd når det var så dyrt da... Får håpe det er noe annet du kan bruke det til :)

    SvarSlett