Kjekshelg! Jeg lover klassiske chocolate chip cookies og noen søte hjertekjeks til Valentines. Først ut er valnøttkjeks med ost. Valnøttkjeks er en favoritt her i huset. Enten de er søte eller salte. Disse har deilig fetaost og masse pepper i seg.
Til 20 stykker trenger du:
40 g valnøtter, 125 g hvetemel, 125 g smør, 125 g fetaost, salt og pepper.
Ha valnøttene i en kjøkkenmaskin.
Mal dem fint og ta dem ut av maskinen.
Ha hvetemel, salt og pepper. Vær forsiktig med saltet, det er salt i både osten og smøret. Om du er en like stor pepperfan som meg (noe jeg tviler på) så kjør på med masse nykvernet, svart pepper!
Del smøret i terninger og ha dem oppi sammen med melet.
Kjør til blandingen smulete.
Smuldre osten i en bolle.
Hell over smuleblandingen.
Bland det lett sammen.
Ha i de malte valnøttene.
Bland deigen godt sammen.
Pakk deigen i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet en halvtime-times tid.
Ta deigen ut av kjøleskapet. Legg den mellom ta lag plastfolie.
Kjevle ut deigen tynt. Det går lettere mellom to lag plastfolie.
Trykk ut rundinger med et glass eller annet egnet utstyr.
Trykk ut sirkler av hele deigen.
Legg kjeksene på et bakebrett. Samle resten av deigen og gjenta (kjevle, stikk ut, legg på bakebrett) til du er tom for deig.
Stek kjeksene midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter.
Avkjøl kjeksene på rist.
Valnøttkjeksene smaker for seg selv eller ved siden av suppe eller gryterett.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar