onsdag 2. februar 2011

Søte valnøttkjeks

Aiaiai! Jeg lover deg! Lag disse, smak på en og kjenn at den smelter på tungen. Det neste du ser er et tomt kakefat og masse smuler i fanget uten å ane hva som egentlig skjedde. Du har blitt truffet. Hardt. Av kake-black-out. Ta det med ro, det kan skje den beste.

Yes, la oss aktivt oppsøke kake-black-out! Til 15 valnøttkjeks trenger du:
75 g valnøttkjerner, 20 g melis (og ekstra til dryss), 65 g mykt smør, 45 g hvetemel og bitte litt salt.

Begynn med å riste valnøttene i en tørr stekepanne. Bruk nesen for å kjenne når de er ferdigristet. Da lukter det deilig varme valnøtter. You'll know.

Ha valnøttene i kjøkkenmaskinen.

Kjør til nøttene er helt finmalt. Ha dem over i en bolle.

Tilbake i kjøkkenmaskinen. Ha i melis og kjør en kjapp gang for å få vekk klumper. (Bilde før avklumping.)

Tilsett mykt smør i terninger (altså smør som har ligget i romtemperatur en stund).

Kjør til melis og smør er godt blandet.

Ha i hvetemel og bitte litt salt. En knivsodd som den eldre garde kaller det.

Så kjører vi kjøkkenmaskinen igjen til deigen samler seg.

Hell i de malte valnøttene.

Og kjør igjen til alt er jevnt blandet. Bruk gjerne pulsknappen. Du må nok inn med en skje et par ganger for å ta ned deig fra sidene.

Samle deigen på benken.

Deigen har godt av litt tid i kjøleskapet. Form den til en pølse og pakk i plast. La den ligge der så lenge det måtte passe for deg. 30 minutter, 1 dag - helt opp til deg!

Yes, kald deig er litt lettere å kutte enn romtemperert.

Kutt deigen i skiver på ca 1/2 cm.

Legg skivene på et stekebrett og stek dem på 170 grader i 10 minutter.

Disse kjeksene ligner litt på tyske skiver, men er SÅ mye bedre. Etter min mening da.

La kjeksene avkjøles på rist. Behandle dem forsiktig, de er litt skjøre.

Nå, ta en tesil.

Fyll den med melis.

Og dryss over kjeksene.

Et tårn valnøttkjeks med melisdryss? JATAKK!

4 kommentarer:

  1. Ser gode ut :) har du spist opp alle?

    SvarSlett
  2. De forsvant fort, men de fleste ble spist av Torbjørn!

    SvarSlett
  3. Ηowdy this іs kind of of off topic but I
    was ωanting tο knοw if blogs usе WΥSIWYG еditοrs or іf уou have to manuallу code
    ωіth ΗTML. I'm starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

    my web-site ... Haarausfall

    SvarSlett