Perfekt bakst når du vil ha nybakt i munnen kjapt. Eller hva med å bake dem søndagsmorgen til din kjære? Disse sconesene bakes med yoghurt og resultatet blir sprø, saftige, halvgrove scones fylt med deilige solsikkekjerner.
Til fire scones trenger du:
2 1/2 dl hvetemel, 1 1/2 dl sammalt hvete fin, 1 ss bakepulver, 2 ss sukker, 2 ss smør, 4 ss solsikkekjerner og 2 dl yoghurt naturell.
Ha mel, bakepulver, sukker og smør i kjøkkenmaskin.
Kjør maskinen til alt er godt blandet.
Ta bollen av og ha i yoghurt og solsikkekjerner. Du finner fort ut at det å blande deig i en bolle med hull i midten er veldig upraktisk. Flytt heller melblandingen over i en annen form før du har i yoghurt og kjerner.
Bland deigen sammen - gjerne med rene, fine hender.
Ha deigen på en stekeplate og form den til en flat runding. Skjær deigen i trekanter.
Pensle deigen med vann og strø over solsikkekjerner.
Sconesene stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 - 25 minutter.
Avkjøl sconsene på rist. Server med syltetøy eller brunost. Eller det du måtte ha lyst på. Jeg er snill i dag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar