Ok, så vet jeg ikke om disse kjeksene er ur-amerikanske. Men kjeks på denne størrelsen er bare nødt til å kalles amerikanske. Alt er større i USandA. Amerikanske, norske eller langtvekkistanske: Disse kjeksene er kjempegode! Litt crunch i kantene, myk og seig i midten.
Til 8 gigantiske kjeks trenger du:
175 g hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 125 smør, 75 g brunt sukker, 50 g hvitt sukker, 1 egg og 100 g kokesjokolade.
Smelt smøret i en kjele.
Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Sleng oppi det smeltede smøret og egget også.
Miksmaster det hele sammen.
Finn frem kokesjokoladen.
Del den i passe store biter. Jeg liker å dele dem i litt ulike biter for jeg liker å innbille meg at det gir et stort utslag på smaken på kjeksene. Det gjør det helt sikkert ikke. Jeg hadde brukt sjokoladedråper hadde jeg hatt det.
Ha sjokoladebitene i bakebollen med kjeksdeigen.
Kjør miksmasteren til sjokoladen er godt blandet inn.
Det er så deilig å se fettet som glinser. Jeg kjenner bilringene vokser allerede.
Form deigen til åtte kjeks. Pass på at de har plass til å flyte utover. Klem dem litt flate.
Kjeksene stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter.
Avkjøles på rist. Ta med deg et par bort til TVen sammen med et glass melk og vær glad for at du har trent i dag.
Oh, yeah! disse skal jeg lage :)
SvarSlettDet må du! Jeg ble litt bekymret for jeg syns deigen ble så mørk, men det ble KNALLGODE :D
SvarSlettskal lage det nå :D fin blogg :) !
SvarSlett