søndag 20. februar 2011

Kanelkake med yoghurt

Kanel er mitt favorittkrydder. Nest etter pepper. Og sammen med oregano. Og timian. Salt telles vel ikke som krydder, gjør det? Hmm, krydder generelt er ganske awesome. For å oppsummere: Krydder = bra. Kanel = på topp fem listen.

La oss lage kake! Du trenger:
225 g mykt smør, 225 g sukker, 3 egg, 225 g hvetemel, 2 ts bakepulver, 1/2 ts natron, 1 ss kanel, 1 1/2 dl yoghurt naturell og 50 g solsikkekjerner. «Solsikkekjerner?!» tenker kanskje du. Det kan du godt, men bare prøv det. Eller bytt det ut med hakkede mandler, hasselnøtter eller valnøtter - det fungerer også!

Kutt smøret i terninger og ha dem i en bolle.

Strø over sukkeret.

Bland godt sammen med en miksmaster.

Pisk sammen eggene.

Ha i litt og litt av eggene mens miksmasteren går.

Bland godt.

Bland hvetemel, natron og bakepulver sammen i en annen bolle.

Ha melblandingen og kanel i bollen med smør, sukker og egg.

Rør det godt sammen med en sleiv eller skje.

Ha i yoghurt og solsikkekjerner.

Bland godt og fordel deigen i en smurt, liten langpanne. Min form måler 26x19. Jevn ut røren med baksiden av en skje. 

Stek kaken nederst i ovnen på 175 grader i 35 - 40 minutter. La kaken avkjøles før du skjærer den i ruter.

Jeg måtte ha kake MED EN GANG, ellers hadde jeg lagd melisglasur til. Neste gang, neste gang!

2 kommentarer:

  1. Skal bakes, gjett om! Jeg og min datter er kanel-elskere vi også, og mannen elsker krydderkake, så da må vel denne slå an? ;)

    SvarSlett
  2. Det burde den absolutt! Sjekk ut gulrotkaken (http://matmatogmat.blogspot.com/2010/10/verdens-beste-gulrotkake.html) også, det er både krydder og kanel i den og det er den saftigste kaken jeg noensinne har smakt :)

    SvarSlett