Kanel er mitt favorittkrydder. Nest etter pepper. Og sammen med oregano. Og timian. Salt telles vel ikke som krydder, gjør det? Hmm, krydder generelt er ganske awesome. For å oppsummere: Krydder = bra. Kanel = på topp fem listen.
La oss lage kake! Du trenger:
225 g mykt smør, 225 g sukker, 3 egg, 225 g hvetemel, 2 ts bakepulver, 1/2 ts natron, 1 ss kanel, 1 1/2 dl yoghurt naturell og 50 g solsikkekjerner. «Solsikkekjerner?!» tenker kanskje du. Det kan du godt, men bare prøv det. Eller bytt det ut med hakkede mandler, hasselnøtter eller valnøtter - det fungerer også!
Kutt smøret i terninger og ha dem i en bolle.
Strø over sukkeret.
Bland godt sammen med en miksmaster.
Pisk sammen eggene.
Ha i litt og litt av eggene mens miksmasteren går.
Bland godt.
Bland hvetemel, natron og bakepulver sammen i en annen bolle.
Ha melblandingen og kanel i bollen med smør, sukker og egg.
Rør det godt sammen med en sleiv eller skje.
Ha i yoghurt og solsikkekjerner.
Bland godt og fordel deigen i en smurt, liten langpanne. Min form måler 26x19. Jevn ut røren med baksiden av en skje.
Stek kaken nederst i ovnen på 175 grader i 35 - 40 minutter. La kaken avkjøles før du skjærer den i ruter.
Jeg måtte ha kake MED EN GANG, ellers hadde jeg lagd melisglasur til. Neste gang, neste gang!
Skal bakes, gjett om! Jeg og min datter er kanel-elskere vi også, og mannen elsker krydderkake, så da må vel denne slå an? ;)
SvarSlettDet burde den absolutt! Sjekk ut gulrotkaken (http://matmatogmat.blogspot.com/2010/10/verdens-beste-gulrotkake.html) også, det er både krydder og kanel i den og det er den saftigste kaken jeg noensinne har smakt :)
SvarSlett