Dette brødet er knallgodt å rive i biter og stappe i seg ferskt fra stekepannen. Eller, hvis du har litt tålmodighet, sammen med kylling tikka masala eller chili con carne (selv om det er enda mindre gastronomisk-korrekt enn å ha ris til chilien. I don't care. Rebel, rebel).
Til 10 små nanbrød trenger du:
1 dl vann, 1 dl yoghurt naturell, 3 ss olivenolje, 25 g gjær, 1 ts honning, 1 ts salt og ca 275 g hvetemel.
Smuldre gjæren i en bolle.
Varm opp yoghurt, vann og 1 ss av oljen til fingervarmt.
Ha honning i blandingen.
Hell den over gjæren og rør til gjæren er oppløst.
Ha i nesten alt melet.
Bland inn melet til deigen slipper bollen.
Pensle deigen med resten av oljen.
La deige heve til dobbelstørrelse. Tadah!
Ha deigen på en melet benk og elt den lett.
Del deigen i ti biter.
Kjevle hver bit til en tynn nesten-runding.
Varm opp stekepannen over middels-høy varme og stek nanbrødene i den tørre pannen.
Når det bobler på overflaten, snur du brødene. Det burde bli omtrent 1 minutt på hver side.
Gjenta med resten av deigen. Stable nanbrødene oppå hverandre etterhvert.
Ta et brød rett fra stekepannen og ta en bit. Og en til. Og en til. Til du ser at det ikke er mer igjen av brødet. Ta det med ro, du har ni til. Enn så lenge.
Det hadde vært fint å laget dette , men desverre så sprenger yougurten budsjettet vårt. Fin oppskrift!!!
SvarSlettugle liker nanbrød :)
SvarSlettVeldig godt!
SvarSlett