Harissa er en nordafrikansk chilipuré. Den kan for eksempel brukes som saus til pasta eller på pizza, som marinade eller i supper for en liten piff. Min versjon er ikke så sterk som originalen, jeg liker å smake det som faktisk er i pureen og ikke bare HOTHOTHOT-HVORERVANNET?!
Følg med, imorgen skal jeg bruke den i en knallgod suppe!
Til omtrent 5 dl trenger du:
1 ss koriander, 1 ss spisskummen, 1 1/2 paprika, 6 ss hakket mynte, 5 hvitløksfedd, 3 røde chili, saften av 2 lime, 2 dl olivenolje, salt.
Hell olivenolje i en bolle.
Tilsett spisskummen og koriander.
Kutt opp lime...
...og press ut saften.
Ha limesaften i bollen med olivenolje og krydder. Bland det godt sammen med visp.
Finhakk hvitløk.
Ha dem i bollen.
Chili! Kutt av endene, del dem i to og skrap ut frø.
Deretter hakker opp du chiliene...
...og har dem i bollen med restene av folksa.
Skjær ut stilken på paprikaene.
Del i to.
Fjern hinnene.
Skjær i strimler, finhakk og sleng dem også i bollen.
Finn frem mynte og hakk den opp, med stilker.
Da er hakkingen overstått! Rør hele gjengen godt sammen i bollen.
La oss se litt nærmere på dem. Hey guys! You look delicious!
Finn frem en stavmikser, kjøkkenmaskin, blender, det du måtte ha og mos blandingen til puré.
Harissa, folkens!
Spennende! Hvor har du funnet denne oppskriften? Gleder meg til å se pastaretten :)
SvarSlettDet er en redigert versjon av en oppskrift fra Familiekokeboken :)
SvarSlettHvor lenge kan en ha denne i kjøleskap tror du?
SvarSlettEn uke tenker jeg, i lukket boks da så klart.
SvarSlett