Den store bakehelgen! Sett på noe hoftevrikkende musikk, sleng på deg supermanntrusa og bli med og bak!
Først ut: rundstykker med soltørket tomat, basilikum og solsikkekjerner. Oh ma Gad!
Til 20 rundstykker trenger du:
2/3 av en pose med soltørkede tomater i olje med basilikum (eller andre typer du måtte ha for hånden), 1/2 dl olivenolje, 2 - 3 ss basilikumblader, 1 dl revet parmesanost (avbildet før rivingen fant sted), 3 dl lunkent vann, 1 pose tørrgjær, 1 ts salt, 1 ts sukker, ca 500 g hvetemel, 1 egg og solsikkefrø til pynt.
Ha tomater i en bakebolle.
Riv basilikumen i biter og ha den i.
Rasp parmesanen med et rivjern og ha den oppi også.
Bland i olje og vann og miks det sånn noenlunde sammen.
Da skal alt det tørre i: mel, salt, sukker og gjær.
Bland godt. Bedre enn dette.
Sånn ja. En flott og smidig deig.
La den heve i 25 lange og 20 breie. 45 minutter totalt der altså. I mellom tiden kan du skifte på sengen, vaske badet, danse rundt i bare trusa, legge kabal, begynne å bake noe annet eller - hvis du er veldig effektiv (som meg, blunk, blunk) - all of the above!
Så der, da er deigen hevet og kåken ren. Ha deigen på benken. Husk litt mel.
Rull den i to lengder. Det hadde sikkert vært mulig å stoppe her og heller lage to baguetter. Men det får vi prøve en annen dag. Idag er det rundstykker som gjelder!
Del hver lengde i ti biter og se på alt det deilige som tyter ut.
Rull hver bit til runde, flotte boller. Eller bare sleng de på bakebrett som de er. Smaken blir utrolig nok den samme.
Nå skal de heve igjen. 30 minutter er akkurat nok til å løpe på butikken og kjøpe mer mel og bakepapir. Eller gjøre mer husarbeid. Sett stekeovnen på 225 grader mot slutten av hevetiden.
Ferdig hevet. Pensle med egg (økologisk så klart).
Ta rundstykkene ut av ovnen og spis fra stekebrettet uten å bry deg om at du får brannsår i ganen. Så gode er de.
Eller ha litt selvkontroll og legg rundstykkene på en tallerken før du kaster de i deg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar