Lange, late frokoster er noe av det beste jeg vet. Sette frem alt vi har av pålegg, lage en stor kanne te og gjerne servere nystekte rundstykker. De skal helst være grove og med masse frø og kjerner - sånn som disse deilige godbitene!
Til 20 stykker trenger du:
50 g gjær, 5 dl fingervarmt vann, 1 ts flytende honning, 1 1/2 ts salt, 250 g sammalt grov rug, 250 g byggmel, ca. 200 g hvetemel og ca. 125 g gresskarkjerner, solsikkekjerner og sesamfrø.
Da er det bare å sette i gang!
Smuldre gjæren i en bolle.
Hell i vannet og rør til gjæren er oppløst.
Ha i honning...
...og salt.
Bland i rugmel og byggmel.
Rør det godt inn og ha i hvetemel til deigen slipper bollen.
Elt i noen minutter til deigen er smidig.
Hev deigen i 1 time - til dobbel størrelse.
Bland frøene sammen på et fat.
Ta den ferdig hevede deigen på en melet benk. Arbeid den sammen og del den i to. Form til avlange pølser.
Del hver pølse i to.
Og deretter i fem. Form hver del til avlange rundstykker.
Pensle hvert rundstykke med vann...
...og rull dem i frøblandingen.
Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
Etterhev i 30 minutter.
Stek på 225 grader i 15 - 18 minutter.
Her har du dem. Nystekte, frødekte, grove herligheter.
Nytes ferske med smør. Smaker veldig godt ved siden av mac 'n cheese.
Nam, disse så gode ut! :)
SvarSlett