Gode, sunne karbonader som går kjapt å lage og som passer godt inni spelt-hamburgerbrød. Jeg anbefaler å lage dem litt mindre enn jeg gjør her - de er litt vanskelige å håndtere når de blir av en hvis størrelse.
Til fire store (eller seks mindre) karbonader trenger du:
1 boks kikerter, 1/2 rødløk, 2 vårløk, 2 hvitløksfedd, 50 g ost (jeg brukte jarlsberg), 1 egg, salt, pepper og hamburgerbrød.
Da setter vi i gang! Hell kikertene i et dørslag og skyll dem godt.
Grovhakk grønnsakene. Vårløk...
...hvitløk...
...og rødløk.
Ha vårløk, hvitløk, rødløk og kikerter i kjøkkenmaskinen.
Kjør til en jevn deig.
Riv osten.
Ha kikertmiksen i en bolle.
Bland i ost, egg, salt og pepper.
Bland godt, til alt er jevnt fordelt.
Væt hendene i litt kaldt vann og form karbonader. Stek dem i olje over middels varme.
Stek noen minutter på hver side. Karbonadene kan være litt vanskelig å snu hvis de er for store, men det går greit å bare «sette dem sammen igjen».
Finn frem hamburgerbrød.
Legg på kikertkarbonade, litt lettrømme og de grønnsakene du vil ha.
Så gjenstår det bare å spise herligheten. Jeg har tro på deg, det klarer du!
Karbonadene smaker også godt med for eksempel couscous og blandet salat.
våkner i buksa av de der!
SvarSlett