tirsdag 25. januar 2011

Hamburgere

Saftige og knallgode hamburgere med god smak av persille og sennep.

Til seks burgere trenger du:
  
1 pakke karbonadedeig, 10 kapteinkjeks, en bunt persille (ikke tilstede da bildet ble tatt), 2 spiseskjeer dijonsennep, 1 egg, pepper, salt, hamburgerbrød, 6 skiver ost, rømmedressing + det du vil ha som topping. Alt vi hadde idag: rødløk og tomater.

Sett en stekepanne eller grillpanne over sterk varme. Den skal stå på i rundt fire minutter til den er skikkelig varm. Mens den blir det lager vi burgerne.

Begynn med å ha kjeksene i kjøkkenmaskinen.

Knus dem ganske fint. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du pakke kjeksene i et kjøkkenhåndkle og dælje løs på dem med en kjevle.

Hakk persille. Krus eller blad - det du måtte ha for hånden.

Ha persille, sennep, kjekssmuler, karbonadedeig, salt, pepper og egg i en bolle.

Vask hendene godt og get down to business. Pass på å blande alt ordentlig sammen!

Form til seks burgere.

Pensle dem med olje (raps eller oliven).

Skru ned varmen til middels og stek hamburgerne tre - fire minutter på den ene siden.

Etter fire minutter så mine slik ut.

Legg på en stor og deilig skive med ost og la den smelte mens burgerne steker ferdig på andre siden. Osten smelter lettere om du tar på lokk eller dekker til stekepannen med aluminiumsfolie.

Mmmm, smeltet ost!

Skjær tomater i skiver.

Og rødløk i ringer, halvringer eller det du måtte foretrekke.

Finn frem hamburgerbrød og pøs på med rømmedressing (eller en hvilken som helst annen dressing).

Legg på hamburger. Kvern over ekstra pepper hvis du er som meg og aldri får nok pepper.

Legg på tomat og rødløk.

Og legg på «lokket». Slik lager man altså en knallgod burger som slår Macern med uendelig mange poeng. Lov meg en ting bare. Nyt den!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar