Supre rundstykker til en varm suppe, en deilig gryterett eller bare som de er! Chili, oregano og parmesan gjør disse godbitene ekstra deilige.
Til 10 stykker trenger du:
75 g smør, 3 dl melk, 50 g gjær, 1 1/2 ts salt, ca. 400 g hvetemel, 100 g parmesan (revet), 1 1/2 ts tørket oregano, 1 chili (finhakket) og 1 egg.
Smuldre gjær i en bolle og ha i salt.
Smelt smør og bland i melk. Varm til en fingervarm blanding.
Hell smør- og melkemiksen over gjæren og rør til gjæren er løst opp. (Huh, dette bildet ble rart. Ser ut som yoghurt jo.)
Tilsett 200 g av melet.
Ha i parmesan, oregano og chili. Bland godt.
Bland i mer mel til du har en jevn deig som slipper bakebollen.
La deigen heve i 1 time til dobbel størrelse.
Ha deigen på en melet benkeplate og elt den godt.
Del deigen i to.
Del hver del i fem og form til rundstykker. Sett dem på en bakepapirkledd stekeplate.
Ser de ikke deilige ut? Litt rødt og grønt blandet inn i et deilig hveterundstykke. Mmm!
Pensle hvert rundstykke med egg.
Klipp et kryss midt i.
Stek midt i ovnen på 225 grader i 15 minutter. Ta ut rundstykkene og trekk inn den fantastiske lukten av nybakt gjærbakst.
Ta en godbit, del den i to og smør på godt med smør. Se på mens smøret smelter ned i rundstykket. Fins det noe deiligere enn dette?
Legg på en tykk skive ost og nyt! Vær glad for at du har 9 rundstykker til.
Åhh, disse ser nydelig ut:)
SvarSlett