Herlige trekanter bakt med speltmel, koriander og sitron. Perfekte å dyppe i rykende varm tomatsuppe. Eller bare spise som de er, gjerne med godt smør.
Til to brød (16 trekanter) trenger du:
2 dl melk, 2 dl yoghurt naturell (pluss litt mer til pensling), 2 ts salt, 25 g gjær, saften av 1/2 sitron (gjerne skall også om du har økologisk sitron), 1 ts malt koriander, 200 g siktet speltmel, ca. 200 g hvetemel og valmuefrø.
Smuldre gjæren i en bolle og ha i salt, koriander og sitronsaft.
Rør inn kald yoghurt og melk.
Ha i speltmel og bland godt. Sett deigen til heving i 1 time.
Deigen blir ikke noe særlig større, men den henger bedre sammen og er mer «trådete».
Ha i hvetemel og bland godt til du får en fin konsistens på deigen.
Elt deigen på en melet benkeplate.
Del i to.
Form runde, flate brød - ca 20 cm i diameter og legg dem på hvert sitt stekebrett. Om rundingene ikke blir perfekte, så er ikke det verdens undergang. Bare så det er sagt.
Etterhev brødene i 30 minutter.
Pensle dem med yoghurt.
Strø på valmuefrø.
Kutt hvert brød i 8 med en pizzakutter.
Stek på 225 grader i 20 minutter. La brødene avkjøles på rist.
Luftige, saftige trekanter med hint av sitrus og koriander. Lag dem idag!
Ser kjempegode ut! :D
SvarSlettÅhh, dette ser skikkelig godt ut :)
SvarSlett