søndag 30. januar 2011

Spelttrekanter

Herlige trekanter bakt med speltmel, koriander og sitron. Perfekte å dyppe i rykende varm tomatsuppe. Eller bare spise som de er, gjerne med godt smør.

Til to brød (16 trekanter) trenger du:
2 dl melk, 2 dl yoghurt naturell (pluss litt mer til pensling), 2 ts salt, 25 g gjær, saften av 1/2 sitron (gjerne skall også om du har økologisk sitron), 1 ts malt koriander, 200 g siktet speltmel, ca. 200 g hvetemel og valmuefrø.

Smuldre gjæren i en bolle og ha i salt, koriander og sitronsaft.

Rør inn kald yoghurt og melk.

Ha i speltmel og bland godt. Sett deigen til heving i 1 time.

Deigen blir ikke noe særlig større, men den henger bedre sammen og er mer «trådete».

Ha i hvetemel og bland godt til du får en fin konsistens på deigen.

Elt deigen på en melet benkeplate.

Del i to. 

Form runde, flate brød - ca 20 cm i diameter og legg dem på hvert sitt stekebrett. Om rundingene ikke blir perfekte, så er ikke det verdens undergang. Bare så det er sagt.

Etterhev brødene i 30 minutter.

Pensle dem med yoghurt.

Strø på valmuefrø.

Kutt hvert brød i 8 med en pizzakutter.

Stek på 225 grader i 20 minutter. La brødene avkjøles på rist.

Luftige, saftige trekanter med hint av sitrus og koriander. Lag dem idag!

2 kommentarer: