torsdag 13. januar 2011

Luksus tomatsuppe

Denne tomatsuppen slår Toro langt ned i støvlene! Ja, den tar litt lenger tid, men det er SÅÅÅ verdt det!

Til fire porsjoner (eller to veeeldig sultne) trenger du:
50 g smør, 2 ss tomatpure, 1 selleristilk, 1 liten løk, 1 gulrot, ca 10 cm purre, 6 små (4 store) tomater, 100 g bacon, 7 dl vann og en buljongterning.

Begynn med å kutte grønnsaker i små biter. Skrell gulroten. Del i to på tvers, deretter to ganger i to på langs. Skjær i «trekanter» på tvers.

Vask stangsellerien godt. Del i to på langs og så i biter på tvers.

Skrell løken og del den i to. Skjær snitt inn mot roten og del deretter på tvers av snittene for å få små terninger.

Del purren i to på langs og kutt små biter på tvers.

Jeg pleier å vaske purren etter jeg har delt den opp. Da er jeg sikker på at jeg får vekk all jorden som gjemmer seg innimellom bladene.

Skjær bacon i terninger. Legg vekk 80 gram til senere.

Smelt smøret i en kjele.

Ha i alle grønnsakene, 20 g bacon og tomatpure.

Bland alt godt sammen og la det surre noen minutter. Og lukt! Lukten av smør, tomatpure og deilige grønnsaker er helt himmelsk! Believe me.

Du trodde kanskje jeg hadde glemt tomatene? Neida. NÅ kan du dele dem opp.

Hell i vann og buljongterning i kjelen.

Og ha i tomatene.

Kok opp og la det småkoke i en halvtime.

Naaaam!

Når suppen nærmer seg ferdig, varmer du opp en stekepanne, har i smør og steker resten av baconterningene.

La fettet renne av på litt tørkepapir.

Nå er suppen ferdig kokt. Jeg liker best «most» suppe, men du skal få velge selv!

Server suppen med baconbiter. Du kan også strø på revet parmesan og gjerne ha en klatt rømme eller crème fraîche i.

1 kommentar:

  1. Utrolig bra oppskrift. Vi tilsatte en chilli, hvitløk og chilli explotion krydder !!! Nam nam , kan anbefales.

    SvarSlett