fredag 21. januar 2011

Kikertkarbonader

Gode, sunne karbonader som går kjapt å lage og som passer godt inni spelt-hamburgerbrød. Jeg anbefaler å lage dem litt mindre enn jeg gjør her - de er litt vanskelige å håndtere når de blir av en hvis størrelse.

Til fire store (eller seks mindre) karbonader trenger du:
1 boks kikerter, 1/2 rødløk, 2 vårløk, 2 hvitløksfedd, 50 g ost (jeg brukte jarlsberg), 1 egg, salt, pepper og hamburgerbrød.

 Da setter vi i gang! Hell kikertene i et dørslag og skyll dem godt.

Grovhakk grønnsakene. Vårløk...

...hvitløk...

...og rødløk.

Ha vårløk, hvitløk, rødløk og kikerter i kjøkkenmaskinen.

Kjør til en jevn deig.

Riv osten.

Ha kikertmiksen i en bolle.

Bland i ost, egg, salt og pepper.

Bland godt, til alt er jevnt fordelt.

Væt hendene i litt kaldt vann og form karbonader. Stek dem i olje over middels varme.

Stek noen minutter på hver side. Karbonadene kan være litt vanskelig å snu hvis de er for store, men det går greit å bare «sette dem sammen igjen».

Finn frem hamburgerbrød.

Legg på kikertkarbonade, litt lettrømme og de grønnsakene du vil ha.

Så gjenstår det bare å spise herligheten. Jeg har tro på deg, det klarer du!

Karbonadene smaker også godt med for eksempel couscous og blandet salat.

1 kommentar: