Anis lukter deilig lakris og smaker kjempegodt i søt gjærbakst, for eksempel aniskringler! Jeg spiser dem som de er, men du kan godt ha smør, brunost eller syltetøy på kringlene.
Til 30 (små) aniskringler trenger du:
100 g smør, 3 dl melk, 50 g gjær (gjerne rød), 1 ts bakepulver, 65 g sukker, 1 ts kardemomme, 2 ts anis, ca 500 g hvetemel, 1/2 ts salt og egg til pensling.
Smelt smøret.
Knus anis i en morter.
Bland i melk i det smeltede smøret. Varm til lunken, smuldre gjæren i en bolle og hell over melk- og smørblandingen.
Bland inn anis, sukker, kardemomme, salt og bakepulver.
Ha i mesteparten av melet.
Bland godt. Ha i resten av melet hvis det trengs.
Dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse, i omtrent 45 minutter.
Ha deigen på benken. Det kan godt være du ikke trenger mel, for deigen er ganske fast.
Del deigen i 30 biter og trill hver bit til en avlang pølse.
Form til en kringle - rull inn den ene siden...
...og så den andre. Tadah, kringle!
La kringlene etterheve i omtrent en halv time under et kjøkkenhåndkle.
Pensle med et pisket egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 8-10 minutter.
Nytes ferske!
Jeg savner ofte mengde på ting, særlig i bakstoppskrifter! Nøyaktige mål er jo alfa og omega i gjærbakst.
SvarSlettJeg beklager veldig! Ingredienslisten hadde falt helt ut, men nå er den på plass :)
SvarSlettÅ, bakverk med anis i! Anis <3
SvarSlett