mandag 28. mars 2011

Aniskringler

Anis lukter deilig lakris og smaker kjempegodt i søt gjærbakst, for eksempel aniskringler! Jeg spiser dem som de er, men du kan godt ha smør, brunost eller syltetøy på kringlene.

Til 30 (små) aniskringler trenger du:
100 g smør, 3 dl melk, 50 g gjær (gjerne rød), 1 ts bakepulver, 65 g sukker, 1 ts kardemomme, 2 ts anis, ca 500 g hvetemel, 1/2 ts salt og egg til pensling.

Smelt smøret.

Knus anis i en morter.

Bland i melk i det smeltede smøret. Varm til lunken, smuldre gjæren i en bolle og hell over melk- og smørblandingen.

Bland inn anis, sukker, kardemomme, salt og bakepulver.

Ha i mesteparten av melet.

Bland godt. Ha i resten av melet hvis det trengs.

Dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse, i omtrent 45 minutter.

Ha deigen på benken. Det kan godt være du ikke trenger mel, for deigen er ganske fast.

Del deigen i 30 biter og trill hver bit til en avlang pølse.

Form til en kringle - rull inn den ene siden...

...og så den andre. Tadah, kringle!

La kringlene etterheve i omtrent en halv time under et kjøkkenhåndkle.

Pensle med et pisket egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 8-10 minutter.

Nytes ferske!

3 kommentarer:

  1. Jeg savner ofte mengde på ting, særlig i bakstoppskrifter! Nøyaktige mål er jo alfa og omega i gjærbakst.

    SvarSlett
  2. Jeg beklager veldig! Ingredienslisten hadde falt helt ut, men nå er den på plass :)

    SvarSlett
  3. Å, bakverk med anis i! Anis <3

    SvarSlett