En enkel og grei hverdagsmiddag som du godt kan gjøre klar på forhånd. Du kan godt lage denne kjøttsausen istedenfor, så lurer du inn litt grønnsaker også.
Til 4 porsjoner trenger du:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig, 2 løk, 3 hvitløksfedd, 280 g pasta, 2 ss tomatpuré, 1 boks hele plommetomater (eller dine favoritt-bokstomater), 2 dl vann, en kule fersk mozzarella, en liten bunt basilikum og salt og pepper.
Kok opp vann til pastaen.
Finhakk løk...
...og hvitløk.
Varm litt olje i en stekepanne og surr løk og hvitløk i noen minutter.
Ha i kjøttdeig og del den opp.
Når kjøttdeigen er stekt, har du i tomatpuré.
Bland godt og ha i tomater på boks og vann.
La det koke opp og deretter småkoke i 10 minutter uten lokk. Kok pasta etter anvisning på pakningen.
Kjøttsausen vil koke ganske mye inn. Krydre med salt og pepper.
Hakk basilikum og ha det i sausen.
La pastaen renne av i et dørslag. Legg halvparten av pastaen i en smurt, ildfast form.
Legg kjøttsaus oppå pastaen. Så skal det pasta og til slutt kjøttsaus. Som en lasagne, bare...at ikke i det hele tatt...
Skjær mozzarella i skiver og fordel over pastaretten.
Gratiner i ovnen på 250 grader i 10 minutter.
Server med salat og godt brød.
heihei! :) Dette ser nydeilig ut og blir middag idag! Så fin blogg du har, her skal jeg følge emd videre, legger til bloggen din i blogglisten min hvis det er ok?
SvarSlettklem fra swimzys, med swimzys matblogg
Så kjekt å høre :) Det må du gjerne gjøre!
SvarSlettKjempesmart, enkel og sikkert kjempegod middag!!! Da vet jeg hva middagen blir i dag! :D genial blogg altså!
SvarSlettJa, det er den absolutt! Tusen takk :)
SvarSlettelsker denne
SvarSlett