søndag 20. mars 2011

Smuldrepai med blåbær

Etter en uke i varmere strøk var kjøleskapet - ikke overraskende - ganske tomt. Men smør, hvetemel og sukker finnes alltid i mitt kjøkkenskap og i bunnen av fryseren fant jeg en halvfull pose med blåbær. Dermed var valget lett - smuldrepai med blåbær!

Til en pai trenger du:
400 g blåbær, 1/2 dl + 3 ss sukker, 1 ss potetmel, 2 dl hvetemel og 75 g smør. Har du vaniljesaus eller is smaker det knallgodt ved siden av!

Ha de frosne blåbærene i en bolle.

Ha over 1/2 dl sukker og potetmel.

Bland godt sammen.

Ha blåbærene i en smurt, ildfast form på omtrent 20x15 cm.

Ha hvetemel, smør og resten av sukkeret i en bolle.

Bland det sammen med en gaffel eller eventuelt med rene hender.

Deigen blir ikke helt samlet, men det er heller ikke vitsen. 

Smuldre deigen over blåbærene.

Hvis du er i det crazy hjørnet kan du drysse over litt kanel.

Stek paien midt i ovnen på 225 grader i 20 minutter, til lokket er gyllent.

Server smuldrepaien lunken. Den vinner kanskje ikke noen skjønnhetskonkurranse, men herregud så god den er!

Hell vaniljesaus over de seige blåbærene med det sprø lokket.

Og plutselig var det tomt.

1 kommentar:

  1. kjempegod.............mmmmmmmmmmmmmm...............

    SvarSlett