Jeg får aldri nok av rundstykker. Særlig når de er fulle av deilige frø eller nøtter. Jeg liker at det er noe å tygge på!
Til 12 rundstykker trenger du:
2 1/2 dl vann, 2 1/2 dl yoghurt naturell, en halv pakke gjær (25 g), 1/2 ss salt, 75 g sammalt rug grov, 75 g rugmel, 400 g hvetemel, 1 ss sirup og 125 g valnøttkjerner.
Varm vann og yoghurt til 37 grader.
Hell blandingen over smuldret gjær.
Ha i salt og sirup. For å lettere få sirupen av skjeen er det lurt å holde den under glovarmt, rennende vann en liten stund.
Ha i rugmel og sammalt rug grov.
Grovhakk valnøttkjernene.
Ha dem i deigen.
Begynn å ta i hvetemel, litt og litt så du ikke får en for tung deig.
Når deigen slipper kantene, har du hatt i nok mel.
Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar 40 - 60 minutter.
Ha den ferdighevede deigen på en melet benkeplate.
Elt deigen godt. Form den til en lang pølse og del pølsen i to.
Del hver pølse i seks biter og trill hver bit til runde boller. Legg dem på et stekebrett.
La rundstykkene etterheve i omtrent 30 minutter.
Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 grader i omtrent 12 minutter.
Mmm, rommet lukter valnøtter og nybakt. Finnes det duftlys med denne lukten? Jeg vil ihvertfall ha det!
Se! En valnøtt!
Til lunsj idag ble det nybakt rundstykke med fersk mozzarella, basilikum, cherrytomater og nykvernet salt og pepper. Italiensk sandwich!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar