Disse kjøttbollene er utrolig saftige og faktisk ganske sunne! De er lette å lage og middagen står på bordet på under en halv time. Hva venter du på? Til kjøkkenet!
Til fire porsjoner trenger du:
400 g kjøttdeig (her har jeg brukt svinedeig fordi jeg syns det blir best, også er det jo litt sunnere enn vanlig kjøttdeig), 1/2 dl havregryn, 1 ss potetmel, 1 dl vann, 1 egg, 1 1/2 dl revet parmesan, 1 løk, 1 hvitløksfedd, 1 ts oregano eller basilikum (har du fersk så bruk det, da litt mer)), 1 boks tomater, 1 buljongterning, salt og pepper. Og 400 g fullkornsspaghetti!
Bland havregryn og potetmel sammen med litt salt og pepper i en bolle.
Tilsett vann.
La blandingen svelle i 10 minutter.
Kok opp lettsaltet vann til spaghetti. Rasp parmesanen.
Ha kjøttdeig, egg og 1 dl av osten i bollen med havregrynblandingen.
Bland det godt sammen, men ikke rør for lenge, da blir blandingen seig.
Hakk løk og hvitløk.
Ha en klunk olje i en varm stekepanne med høye kanter. Surr løk og hvitløk i noen minutter.
Hell over tomatene.
Har du hele tomater slik som meg, moser du dem med bakside av en skje. Ha i buljongterning, smak til med salt og pepper og la sausen koke i noen minutter.
Form deigen til mellomstore kjøttboller. Væt hendene med kaldt vann så går det lettere.
Legg kjøttbollene i sausen og la dem koke med i omtrent fire minutter. Kok spaghetti etter anvisning på pakningen.
Så snur du dem og lar kjøttbollene koke fire minutter på andre siden også.
La speghettien renne av i et dørslag. Legg spaghetti på tallerkner, ha over kjøttboller og saus. Server med resten av parmesanen og nykvernet pepper.
«Spiiiiis meg! Jeg er saftig og goood!»
Dette så kjempedeilig ut!
SvarSlettDet var det også :)
SvarSlett