Da har eksperimenteringen med forskjellige no-knead varianter begynt! Første variant ut er bakt med grovbakstmel og solsikkekjerner.
Til et brød trenger du:
500 g grovbakstmel, 50 g solsikkekjerner, 1/3 ts tørrgjær, 1 1/2 ts salt og 4 dl vann. Pluss hvetemel til utbaking.
Ha mel, solsikkekjerner, gjær og salt i en bolle.
Rør det godt sammen.
Hell i vann.
Bland deigen raskt sammen.
Sett på lokk eller dekk bollen med plast og la deigen heve i romtemperatur i 12 - 24 timer.
Ha den ferdighevede deigen på et bakepapir drysset med rikelig hvetemel.
Bruk for eksempel en slikkepotte og brett deigen inn fra alle kanter. Pass samtidig på at deigen får mel jevnt over seg.
Etter at deigen er brettet, snur du den slik at brett siden kommer ned. Legg bakebollen over deigen og la den etterheve i 2 timer.
Etter at deigen har hevet i 1 1/2 time setter stekeovnen på 250 grader også setter du jerngryten/den ildfaste formen med lokk inn i stekeovnen.
Etter de siste 30 minuttene tar du den glovarme jerngryten ut av ovnen (vær forsiktig!), dryss litt mel i bunnen og ha deigen over i gryten. Rist litt på gryten for å fordele deigen jevnt. Sett på lokk og stek nederst i ovnen i 30 minutter.
Etter 30 minutter tar du av lokket og lar brødet steke videre i 15 minutter.
Ferdig brød!
La brødet hvile litt og skjær det i tykke, deilige skiver.
Smør på godt smør og server med for eksempel geitost og agurkskiver.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar