Alle elsker no knead brød og alle elsker pizza. Ergo: Alle elsker no knead pizzabrød! Min evne til å trekke konklusjoner er en av mine beste egenskaper. Heftig bruk av ironi er en annen.
La oss lage brød da! Til et pizzabrød trenger du:
250 g sammalt hvete fin, 250 g hvetemel, 50 g soltørket tomat, 5o g parmesan, 1 ts salt, 3 ss oregano og 4 dl vann.
Og 1/3 ts tørrgjær! Stakkar, han fikk ikke være med på gruppebildet. Outsideren i klassen. Gutten med colabunnbriller og regulering... Men det er han som utgjør hele forskjellen, de andre vet det bare ikke enda! But they will, oh they will! Muhahahaha!!!
Unnskyld.
Rasp parmesanen.
Ha alt det tørre i en bolle.
Rør det sammen.
Hell i vannet.
Bland deigen godt sammen.
Dekk med plast eller lokk og la deigen heve i 12 - 24 timer, så lenge du har tid til!
Deigen vokser seg stor og sterk, men luftig og lett. Akkurat slik jeg liker dem!
Finn frem et bakepapir og hell på et lag med mel. Legg deigen på toppen - du må kanskje hjelpe deigen litt med en slikkepott.
Brett deigen inn fra sidene. Fire - åtte brettinger burde holde.
Snu deigen slik at den ligger med brettsiden ned.
Dekk til med bakebollen eller en annen passelig form. La deigen etterheve i 2 timer.
Etter at deigen har hevet i 1 1/2 time setter du stekeovnen på 250 grader og setter inn jerngryten/formen du skal steke brødet i.
Når deigen er ferdighevet, tar du jerngryten ut av ovnen og legger oppi deigen. Rist litt på gryten for å fordele deigen jevnt. Sett på lokket igjen og stek nederst i ovnen i 30 minutter.
Etter 30 minutter tar du av lokket og skrur ned temperaturen til 230. Stek videre i 15 minutter.
La brødet avkjøles litt før du skjærer i det.
Pizzabrødet smaker godt med godt smør (hva smaker ikke godt med smør, lizm?) og ost. Men jeg er ikke her for å fortelle deg hva du skal ha på. Jeg stoler på at du finner ut av det selv!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar