Denne utradisjonelle risottoen er hentet fra Nigella ekspress. Jeg elsker Nigella! Hun har en stil som er uformell og laidback, men hun er entusiastisk som få. Har du ikke sett henne i action så sjekk her.
Nok Nigella-skryt, la oss lage risotto!
Til en person trenger du:
1 ss smør, 1 ss olje, 1 vårløk, 100 g risottoris, 0,5 dl hvitvin (valgfritt), 1/2 ts dijonsennep, 1 buljongterning, 50 g cheddarost og noen stilker gressløk.
Kok opp 1 liter vann med buljongterning. Du kommer ikke til å trenge alt vannet, men jeg vil heller ha litt for mye vann enn å måtte koke opp mer midt i risottorøringen.
Skjær vårløken i ringer.
Varm smør og olje i en panne over middels varme. Ha i vårløk og surr til løken er myk.
Ha i risottoris og rør slik at risen suger til seg oljen og smøret.
Ha i hvitvin og sennep. Har du ikke vin så kutter du dette punktet og har i dijonsennep med første øsen med buljong.
Ha i en øse kokende buljong om gangen.
La den koke nesten helt inn før du har i neste øse. Rør masse. Fortsett til risen er kokt al dente.
Rasp cheddarosten.
Skjær opp gressløk.
Når risen er ferdigkokt, tar du pannen av platen og har i osten.
Rør, rør, rør til osten har smeltet.
Ha risottoen over på en tallerken og strø over gressløk og eventuelt revet parmesan og nykvernet pepper.
Cheddar inngår kanskje ikke i italienernes risotto, men godt smaker det uansett!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar