Deilig og lettvint laksepanne krydret med chili, hvitløk og tandooripasta. Retten kan enkelt varieres ut i fra hva du har i kjøleskapet. For eksempel strimlet paprika, brokkolibuketter, finhakket ingefær eller skivet sjampinjong hadde smakt godt i!
Til to personer trenger du:
200 g laksefilet - uten bein og skinn, 1 liten løk, 2 hvitløksfedd, 1/3 chili (eller mer om du liker sterk mat), 1 ss tandooripasta (eller annen karripasta du liker), 1 dl vann, 1 dl crème fraîche (gjerne lett), noen stilker gressløk, salt og pepper.
Kok opp vann med salt til byggrisen. Følg anvisninger på pakken.
Kutt løk i skiver og finhakk hvitløk og chili.
Skjær laksen i terninger på rundt 1x1 cm.
Smelt litt smør eller varm litt olje i en panne med litt kanter på. Fres løk, hvitløk og chili i smøret/oljen.
Ha i tandooripasta og bland godt. La det surre noen minutter.
Bland sammen vann og crème fraîche...
...og hell det i pannen.
Rør godt og ha i laksebitene. Dekk til med lokk og la det småkoke. Sjekk om laksen er ferdig etter 5 minutter, men det kan være den trenger litt lenger tid.
I mellomtiden kutter du opp gressløk.
Smak til den ferdigkokte gryten med salt.
Ha den ferdigkokte byggrisen på en tallerken og hell laksepannen over. Dryss på gressløk og nykvernet pepper.
det der e kjempegodt :)
SvarSlett