fredag 1. april 2011

Grovt brytebrød med cheddar

Dette er en variant av mammas brytebrød med oregano. Jeg har bakt det med grovere mel og cheddarost. Orginalen er absolutt god, men litt triksing og miksing av og til må være lov.

Til et brød trenger du:
50 g smør, 1 1/2 dl melk, 100 g cheddar, 1/2 pose tørrgjær, 1/2 ts salt, 200 g sammalt hvete fin og omtrent 100 g hvetemel.

Smelt smøret og ha i melken. La blandingen bli fingervarm. Hell den i en bakebolle.

Rasp osten.

Bland tørrgjær og salt med sammalt hvete.

Ha melblandingen og ost i bakebollen.

Bland godt.

Ha i hvetemel til deigen er passe fast. Elt den godt.

La deigen heve i 30 - 45 minutter, til dobbel størrelse.

Varm ovnen til 200 grader.

Form deigen til syv rundstykker.

Sett dem tett sammen på en bakeplate og etterhev i 30 minutter.

Pensle med litt vann og stek midt i ovnen i omtrent 20 minutter.

La brødet avkjøles på rist.

Bryt av en bit mens brødet er lunkent og spis den med smør. Du kommer ikke til å angre!

1 kommentar:

  1. Høres godt ut :) litt triksing må være lov ja! også har du linket til meg, det var koselig.

    SvarSlett