tirsdag 5. april 2011

Gratinert cannelloni med brokkoli og blomkål

Jeg elsker vegetarmat som ikke smaker som om det mangler noe! Det føles ikke som ordentlig middag hvis du hele tiden tenker at her skulle det vært noe kjøtt. Når det i tillegg smaker helt nydelig er det jo ingenting å klage på! Inviter noen gode venner på middag - denne retten er verdt å dele.

Til 4 - 6 porsjoner trenger du:
En stor brokkoli, en liten blomkål (ca 500 g hver), 5 store hvitløksfedd, 1 - 2 ts chilipasta, 1 flaske passata (tomatmos) (denne er 690 g), 1 boks crème fraîche, 150 g parmesan, 15 - 20 cannellonirør, frisk basilikum, 2 pakker fersk mozzarella, salt og pepper. I tillegg trenger du tørket timian og olivenolje.

Kok opp vann i en kjele.

Skjær opp blomkålhodet i terninger, pass på å få med stilken. (Hvis du heller vil kan du dele hodet i buketter, men det spiller egentlig ingen rolle. Alt skal bli til mos uansett, så gjør det du syns er lettest.)

Del brokkoli i omtrent like store biter som blomkålen. Skjær stilken i skiver og del resten i buketter.

Ha blomkål og brokkli en det kokende vannet. Kok i 5 minutter, til grønnsakene er møre.

I mellomtiden skjærer du hvitløk i skiver.

Etter blomkål og brokkoli er kokt møre, tar du ut en kopp av kokevannet.

La grønnsakene renne av i et dørslag.

Sett den samme kjelen tilbake på varmen og ha i en klunk med olivenolje. Surr hvitløken i noen sekunder.

Ha i timian og chilipasta og surr i noen sekunder til.

Ha blomkål, brokkoli og 1 dl av kokevannet i kjelen og bland godt. La det surre under lokk på lav temperatur i 15 minutter.

Finn frem en ildfast form som har plass til 15 - 20 cannellonirør. Hell i passata, dryss på salt og pepper og drypp litt olivenolje over.

Rasp parmesanosten.

Lag hvit saus ved å ha crème fraîche og halvparten av parmesanosten i en bolle.

Rør godt, ha i godt med pepper og et par spiseskjeer med kokevannet.

Bland godt igjen og det var det!

Etter 15 minutter under lokk lar du grønnsakene surre 5 minutter til uten lokk for å slippe ut dampen. De blir skikkelig overkokt, men det er meningen.

Stapp den ferdigkokte grønnsaksblandingen godt med en rotmoser. Ha grønnsakene over i en bolle.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Ta et cannellonirør og dytt inn fyll med en teskje. Denne jobben krever litt tålmodighet, men det er verdt det!

Legg cannellonirørene tett sammen oppå tomatsausen etterhvert som de blir ferdigfylte.

Når alle rørene er fylte og lagt fint på plass, fordeler du basilikumbladene over.

Hell over ostesausen og strø over resten av parmesanen.

Krydre med salt og pepper og riv mozzarellaosten i biter. Fordel osten over cannelloniene.

Stek midt i ovnen i 30 - 40 minutter.

Cannelloniene smaker ekstra godt med hvitløksbaguetter (men hva gjør vel ikke det?).

Eventuelle rester av cannelloniene smaker også godt. Hva med å ta med restene til jobb eller skole som lunsj dagen etter?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar