søndag 24. april 2011

Brownies

For en sjokoholiker som meg er det få ting som er bedre enn klissete, seig, sjokoladete brownies! Denne oppskriften er hentet fra bakeboken til Hummingbird bakery. Derfor var det heller ingen tvil om at browniesen kom til å bli en suksess!

Til 12 kakestykker trenger du:
200 g god, mørk sjokolade, 175 g smør (oppskriften sier usaltet, men det har jeg galant oversett), 325 g sukker, 130 g hvetemel, 3 egg og melis til pynt.

Sett stekeovnen på 175 grader og kok opp litt vann i en kjele.

Del smør og sjokolade i biter og ha dem i en bolle som tåler varme, gjerne glass, og som passer oppå kjelen du koker vann i.

Sett bollen oppå kjelen med det kokende vannet. Pass på at bunnen av bollen ikke er nedi vannet. (Hell i så fall ut litt av vannet.)

La sjokoladen og smøret smelte. Rør litt underveis.

Når alt er helt smeltet, tar du bollen av kjelen (forsiktig, den er varm!).

Ha i sukker og bland godt sammen.

Ha i hvetemel.

Bland godt før du har i eggene.

Rør kjapt sammen.

Dekk en liten langpanne (omtrent 30x25) med bakepapir og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen i 30 minutter.

Ta den ferdigstekte browniesen ut av formen for å avkjøle den.

Vil du være som meg, kutt av de «stygge» skorpene og stapp de i deg med en gang.

La den perfekte browniesen avkjøles helt...

...før du kutter den i 12 stykker.

Nå er det bare å hive innpå, eller du kan gjør litt ekstra ut av denne nydelige kaken. Klipp ut et hjerte (eller annet ønsket motiv) i litt bakepapir. Legg papiret oppå en browniebit.

Finn frem en tesil og fyll den med melis. Dryss lett over kaken.

Og vips så har du et hjerte!

Vil du ha mer melis gjør du motsatt. Legg det utklipte hjertet på kakestykket og dryss over melis. Fjern hjertet forsiktig. Server!

3 kommentarer:

  1. likte oppskriften men måtte bytte uy med mørk skjokolade og melkefri smør

    SvarSlett
  2. Den eneste grunnen til at det står at man skal bruke usaltet smør er fordi resultatet blir mye bedre med usaltet smør faktisk.

    SvarSlett