mandag 25. april 2011

Sitroncupcakes

Jeg har skikkelig dilla på sitron for tiden. Alt smaker bedre når det er litt syrlig, synes jeg, og i hvert fall cupcakes! Denne oppskriften er basert på en fra Hummingbird bakery boken, men med noen endringer og en annen glasur.

Til 12 cupcakes trenger du:
Til cupcakesene: 120 g hvetemel, 150 g sukker, 1 1/2 ts bakepulver, skall av 1 sitron, 40 g mykt (romtemperert) smør, 1 dl helmelk, saften av 1/2 sitron og 1 egg.

Til glasuren: saften av 1/2 sitron, 1 ss lemoncurd, 1 ts vaniljesukker, 100 g philadelphiaost og 150 g melis.

Sett stekeovnen på 175 grader.

Riv skallet av sitronen.

Ha mel, sukker, bakepulver, sitronskall og smør i kjøkkenmaskinen din.

Kjør til du har en smulete blanding.

Mens maskinen kjører har du i litt og litt melk og sitronsaft.

Ha i egg.

Kjør maskinen til egget er akkurat blandet inn. Vi vil ikke blande for mye, da kan deigen bli for tung.

Fordel røren i muffinsformene. Fyll dem 3/4 fulle. Stek cupcakesene midt i ovnen i 20 minutter.

Avkjøl de sitronduftende herlighetene på en rist.

Mens kakene avkjøles lager du glasuren. Bland sitronsaft og lemoncurd i en bolle.

Ha i kremost og vaniljesukker.

Visp til du har en klumpfri røre.

Sikt inn melis til glasuren har en passende konsistens.

Fordel glasur på cupcakesene.

Pynt eventuelt med litt sitronskall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar