Jeg har skikkelig dilla på sitron for tiden. Alt smaker bedre når det er litt syrlig, synes jeg, og i hvert fall cupcakes! Denne oppskriften er basert på en fra Hummingbird bakery boken, men med noen endringer og en annen glasur.
Til 12 cupcakes trenger du:
Til cupcakesene: 120 g hvetemel, 150 g sukker, 1 1/2 ts bakepulver, skall av 1 sitron, 40 g mykt (romtemperert) smør, 1 dl helmelk, saften av 1/2 sitron og 1 egg.
Til glasuren: saften av 1/2 sitron, 1 ss lemoncurd, 1 ts vaniljesukker, 100 g philadelphiaost og 150 g melis.
Sett stekeovnen på 175 grader.
Riv skallet av sitronen.
Ha mel, sukker, bakepulver, sitronskall og smør i kjøkkenmaskinen din.
Kjør til du har en smulete blanding.
Mens maskinen kjører har du i litt og litt melk og sitronsaft.
Ha i egg.
Kjør maskinen til egget er akkurat blandet inn. Vi vil ikke blande for mye, da kan deigen bli for tung.
Fordel røren i muffinsformene. Fyll dem 3/4 fulle. Stek cupcakesene midt i ovnen i 20 minutter.
Avkjøl de sitronduftende herlighetene på en rist.
Mens kakene avkjøles lager du glasuren. Bland sitronsaft og lemoncurd i en bolle.
Ha i kremost og vaniljesukker.
Visp til du har en klumpfri røre.
Sikt inn melis til glasuren har en passende konsistens.
Fordel glasur på cupcakesene.
Pynt eventuelt med litt sitronskall.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar