Hvorfor ikke lage frokosten i en muffins? Fort som bare det blir egg og bacon på grovbrød til disse deilige godbitene! Smaker best ferske, men de kan selvsagt fryses og varmes opp igjen til en superrask frokost.
Til 12 muffins trenger du:
100 g smør, 175 g sammalt hvete fin, 250 g hvetemel, 1 1/2 ts bakepulver, 1/2 ts salt, 2 egg, 1 1/2 dl vann, 1 1/2 dl yoghurt, 50 g bacon og 100 g mozzarella.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skjær bacon i små terninger.
Stek baconet slik du liker det best.
Smelt smøret i en kasserolle.
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Skjær osten i terninger.
Ha det smeltede smøret og yoghurt i bakebollen med melet. Bland godt.
Ha i egg og vann og bland til en jevn deig.
Til slutt har du i bacon og ost.
Rør det godt inn i deigen.
Hvis du har et muffinsbrett så bruker du det med papirformer i. Hvis ikke bruker du doble papirformer. Fordel røren i muffinsformene.
La muffinsene steke midt i ovnen i 20 minutter.
La dem hvile litt, men pass på å spise dem lunkne. Da er de best!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar