fredag 8. april 2011

Sandwich med kjøttboller

På subway: Hva vil du ha idag? En honning og havregryn med kjøttboller. Enkel eller dobbel ost? Dobbel. Grønnsaker? Salat, agurk, tomat og litt rødløk. Dressing? Hvitløk. Salt og pepper? Jatakk. Slik går det omtrent hver gang. Så etter å ha funnet rester av kjøttboller i fryseren, var det på tide å lage en selv!

Til en person trenger du:
En baguette (grov eller fin etter eget valg), 4 kjøttboller i tomatsaus, et salatblad revet i biter, noen agurkskiver, en tomat i skiver, litt strimlet rødløk, noen skiver jarlsberg (eller annen ost etter eget ønske), 1 ts rømmedressing, salt og pepper. Hvis du vil ha sandwichen ordentlig hjemmelaget, bruker du selvbakt baguette og hjemmelaget rømmedressing. Jeg skulle på jobb og hadde ikke tid...

Sett stekeovnen på maks med grillelement på.

Skjær baguetten nesten i to.

Legg på kjøttboller og ost.

Grill baguetten i ovnen i 1 - 2 minutter helt oppe i ovnen. Pass på at ingenting kommer oppi grillelementet. Følg godt med! Fra perfekt til brent går det fort.

Så legger du på agurk, tomat og rødløk.

Ha på salat og rømmedressing. Krydre med salt og pepper.

Press baguetten sammen.

Spises med en gang. Det kan virke mest praktisk å spise den med kniv og gaffel, men av en eller annen grunn smaker den best hvis du spiser den med hendene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar