tirsdag 12. april 2011

Egg i ovnen

Jeg har sett varianter av denne retten over alt i det siste! Da var det bare å prøve selv så klart. Det angrer jeg ikke på! En annerledes måte å lage egg på som også er superlett å variere. Like lett å lage til mange som til en, til for eksempel frokost, forrett eller bare når du vil ha noe ekstra godt. Passer også bra til asparges.

Til en porsjon trenger du:
Noen skinkebiter, 1 egg, 1 ss fløte, litt gressløk, salt, pepper og parmesanost og smør til smøring av formen. Eventuelt en brødskive.

Kok opp en kjele med vann og sett stekeovnen på 200 grader.

Smør en liten ildfast form. Min er påskegul og fin!

Legg skinkebitene i formen.

Knekk i egget.

Hell i fløte.

Krydre med salt, pepper og gressløk.

Rasp over litt parmesan.

Sett formen i en langpanne. Hell i det kokende vannet til det står omtrent midt på formen med egg i. Stek midt i ovnen i 12 - 15 minutter utfra hvordan du vil ha egget. 15 minutter = helt gjennomstekt.

Mens egget står i ovnen, kan du skjære skorpene av en skive...

...dele den i tynne skiver og steke bitene i smør til de er sprø.

Server egget med en gang med brødbiter eller asparges til. Eller bare spis det som det er.

Du kan like gjerne lage to med en gang, for du kommer til å få lyst på mer! Neste gang skal jeg prøve med stekt bacon og sopp. Eller kyllingrester og litt cheddarost. Chorizo og purre kanskje! Flere kombinasjoner?

2 kommentarer:

  1. Dette har jeg aldri sett før, men det ser godt ut! Må visst prøves en dag :)

    SvarSlett
  2. Åh dette må jeg prøve! Ser ut som perfekt påskefrokost!

    SvarSlett