tirsdag 8. mars 2011

Gratinert pasta og kjøttdeig

En enkel og grei hverdagsmiddag som du godt kan gjøre klar på forhånd. Du kan godt lage denne kjøttsausen istedenfor, så lurer du inn litt grønnsaker også.

Til 4 porsjoner trenger du:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig, 2 løk, 3 hvitløksfedd, 280 g pasta, 2 ss tomatpuré, 1 boks hele plommetomater (eller dine favoritt-bokstomater), 2 dl vann, en kule fersk mozzarella, en liten bunt basilikum og salt og pepper.

Kok opp vann til pastaen.

Finhakk løk...

...og hvitløk.

Varm litt olje i en stekepanne og surr løk og hvitløk i noen minutter.

Ha i kjøttdeig og del den opp.

Når kjøttdeigen er stekt, har du i tomatpuré.

Bland godt og ha i tomater på boks og vann.

La det koke opp og deretter småkoke i 10 minutter uten lokk. Kok pasta etter anvisning på pakningen.

Kjøttsausen vil koke ganske mye inn. Krydre med salt og pepper.

Hakk basilikum og ha det i sausen.

La pastaen renne av i et dørslag. Legg halvparten av pastaen i en smurt, ildfast form.

Legg kjøttsaus oppå pastaen. Så skal det pasta og til slutt kjøttsaus. Som en lasagne, bare...at ikke i det hele tatt...

Skjær mozzarella i skiver og fordel over pastaretten.

Gratiner i ovnen på 250 grader i 10 minutter.

Server med salat og godt brød.

4 kommentarer:

  1. heihei! :) Dette ser nydeilig ut og blir middag idag! Så fin blogg du har, her skal jeg følge emd videre, legger til bloggen din i blogglisten min hvis det er ok?

    klem fra swimzys, med swimzys matblogg

    SvarSlett
  2. Så kjekt å høre :) Det må du gjerne gjøre!

    SvarSlett
  3. Kjempesmart, enkel og sikkert kjempegod middag!!! Da vet jeg hva middagen blir i dag! :D genial blogg altså!

    SvarSlett
  4. Ja, det er den absolutt! Tusen takk :)

    SvarSlett