mandag 20. juni 2011

Kyllingform med sopp og bacon

Kylling, bacon, østersopp og eggnudler i en herlig saus av kyllingkraft og kremfløte. Toppet med mozzarellaost og gratinert i ovnen. Høres ikke retten fantastisk ut? Det er den! Hva venter du på? Lag den!

Til to trenger du:
300 g kyllingfilet, 200 g østersopp, 100 g bacon, 1 liten løk,  100 g eggnudler, 1,5 dl kyllingkraft, 0,5 dl kremfløte, 1 ts timian, 1 ss smør og 1 mozzarellakule. I tillegg: salt, pepper og olje.

Kok eggnudler etter anvisning på pakken.

Varm stekeovnen til maks med grillelementet på.

Skjær baconet i strimler og stek det i litt olje.

Skjær kyllingfiletene i små terninger. Har du kyllingkjøttdeig, så kan du godt bruke det istedenfor.

Ha kyllingen i pannen med baconet. La det brunes.

Sett kylling- og baconblandingen til side.

Finhakk løk.

Kutt soppen i terninger. Pass på at den er ren, men skyll den for all del ikke med vann! Soppen vil trekke til seg vannet og bli mindre god... Børst av eventuelle jordrester med en liten børste (bakepensel kanskje?).

Smelt smøret i pannen du stekte bacon og kylling i.

Ha i sopp og løk.

La det steke over middels varme i 5 minutter.

Ha i kylling, bacon og timian. Smak til med salt og pepper. La det steke videre i noen minutter.

Hell over kyllingkraft og kremfløte.

La det småkoke i noen minutter.

Ha de ferdigkokte eggnudlene i pannen. Bland alt godt sammen. Du kan godt spise det slik som det er nå. Ingenting galt med det. Men hadde det ikke vært vidunderlig med litt ost?

Ha blandingen over i en ildfast form.

Riv mozzarellaen i mindre biter og fordel dem over retten. Dryss over brødsmuler.

Gratiner øverst i ovnen i 2 - 3 minutter. Server umiddelbart, gjerne med noe godt brød ved siden av. Yum!

7 kommentarer:

  1. Dette ser fantastisk godt ut!

    SvarSlett
  2. Dette må prøves!

    SvarSlett
  3. Jeg kunne ønske det gikk an å lukte gjennom dataen, for dette luktet (og smakte!) helt utrolig, fantastisk, himmelsk godt :D

    SvarSlett
  4. Holder på å lage denne nå :) GODDAMN, så godt det lukter!!

    SvarSlett
  5. Hei!
    Jeg lagde denne i går og den var utrolig god!!!!! Det blir ikke siste gang den blir satt på middagsbordet :)

    SvarSlett
  6. Hei lurte på om man kan bruke kantarell i denne retten, eller har det mye å si for smaken at det er æstersopp?

    SvarSlett