Salsa trenger vel egentlig ingen introduksjon? Tradisjonelt til tacoen, men passer til det meste og full av friske, herlige grønnsaker! (Vel, tomat og avokado er vel strengt tatt bær, men rødløk! Det er ihvertfall en grønnsak!) Dette er en variasjon med avokado og dijonsennep, en morsom - og ikke minst god - vri!
Til en liten bolle (2 dl omtrent) trenger du:
1 stor tomat eller 4-5 miniplommetomater (som var det jeg hadde), 1/2 rødløk, 1 hvitløksfedd, 1/2 avokado, ca 10 basilikumsblader, 1 lime, 3 ss olivenolje, 1 ss dijonsennep, salt og pepper.
Kutt tomatene i små terninger. Her er det smått som gjelder!
Kutt rødløken i enda mindre terninger. Store biter med rå rødløk er rett og slett ikke godt. Spør du meg. Det finnes sikkert de som liker det også. Verden er full av rare folk.
Hiv alt i en bolle etterhvert som du kutter. Det gjelder også den like-finkuttede-som-rødløken-hvitløken. Hvis det ga noe som helst mening.
Skjær avokado i - ja, du gjettet det - små terninger.
Og til slutt hakker du basilikummen litt slik som det passer deg.
Bland alt godt sammen og dra inn lukten. Godt, hva? Man kunne sikkert spist det slik som det her. Men det skal vi ikke.
Press saften ut av limen.
Ha limesaft, olivenolje og dijonsennep i bollen.
Bland godt og krydre med salt og pepper.
Bland godt en gang til også er det klart! Serveres med taco, grillmat eller bare på ristet brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar