Smeltet, mørk sjokolade, kakaopulver og melkelinser. Det er de tre veldig sjokoladete tingene som gjør disse enorme cookiesene søte, mektige og fantastiske!
Til ni svære kjeks trenger du:
200 g mørk sjokolade 70%, 150 g hvetemel, 30 g kakaopulver, 1 ts natron, 1/2 ts salt, 125 g mykt smør, 75 g demerarasukker, 50 g hvitt sukker, 1 ts vaniljeekstrakt (kjøpte mitt på Traktøren på Lagunene i Bergen, men du får det også her. Eller du kan bruke vaniljesukker.), 1 egg og 1 pakke melkelinser (90 g).
Varm stekeovnen til 175 grader.
Smelt 125 g av den mørke sjokoladen i en bolle over en kjele med kokende vann. Ikke la bunnen av bollen komme nedi det kokende vannet.
Ha smør og sukker i en bolle.
Visp sukkeret og smøret lyst og luftig.
Hell i den smeltede sjokoladen og rør godt.
Ha i egget.
Bland sammen mel, kakao, natron og salt i en annen bolle.
Hell i litt og litt av melblandingen mens kjøkkenmaskinen går.
Plutselig har du en ultrasjokoladete kjeksdeig!
Hakk resten av de 75 g av mørk sjokolade og ha bitene i deigen sammen med melkeplettene.
Rør godt til sjokoladen er godt fordelt i deigen.
Del deigen i ni kjeks. Har du ikke noe i mot sjokolade på deg kan du godt bruke hendene. Du kan selvsagt lage flere og mindre kjeks. Dobbelt så mange for eksempel. Da trenger de kortere steketid, 10 - 12 minutter.
Stek midt i ovnen i 18 - 20 minutter.
Nytes med et glass melk. Eller en kopp te. Og kanskje et blad. Eller favorittserien din!
Du kan til og med ta to. Men da må du mest sannsynlig hente mer melk, for disse sværingene er mektige!
send meg et par av disse sammen med garnet! :)
SvarSlettSorry, disse forsvant fort ;) Sender garnet med mamma, møter de i Oslo imorgen vet du :)
SvarSletttenkte meg det ja ;) blir disse seige i midten eller sprø?
SvarSlettDe blir sprø helt ytterst i kantene og seige i midten :)
SvarSlettDisse må prøves.. Ser fantastisk ut
SvarSlettDe var fantastiske! Men veeeldig mektige!
SvarSlett