Hvis vi skal være fryktelig firkantet på det, så vet jeg ikke om det blir helt korrekt å kalle disse kjøttbollene for indiske. Men jeg gjør det likevel. Deal with it.
Til 24 kjøttboller (4 porsjoner) trenger du:
400 g kjøttdeig, 1 ts finhakket hvitløk, 1 løk, 1/2 ts pepper, 1 ts garam masala, 1 egg, 1 ts spisskummenfrø, 1 ts fersk, finhakket ingefær, 1 boks hakkede tomater, 1 ts tomatpuré, 1/2 ts gurkemeie, eventuelt 2 dl vann, olje til steking, ris til servering.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Finhakk løk...
...og hvitløk.
Ha kjøttdeig, halvparten av den hakkede løken, egg, garam masala, pepper og hvitløk i en bolle.
Bland det godt sammen.
Form deigen til 24 kjøttboller.
Stek kjøttbollene i litt olje på alle sider.
Ha de ferdigstekte kjøttbollene over på en tallerken.
Ha resten av løken og spisskummenfrø i stekepannen med litt olje.
La blandingen stekes myk i 4 - 5 minutter.
Ha hakkede tomater, tomatpuré, garam masala og finhakket ingefær i pannen med løk.
La sausen koke inn i omtrent 10 minutter. Ha i vannet hvis sausen blir for tykk.
Ha i kjøttbollene.
Rør dem godt inn i sausen og la hele sulamitten koke i 10 - 15 minutter.
Serveres med risen. Eventuelle rester kan gjerne brukes i en sandwich med kjøttboller.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar