Om sommeren kan det bli litt mektig med skillingsboller og brownies (ikke at det ikke er godt!), men en kald og frisk ostekake gjør godt i en varm skrott.
Til en kake trenger du:
Bunn: 15 digestivekjeks (eller andre fullkornkjeks), 50 g smør og 1/2 dl sukker.
Topping: 300 g philadelphiaost, 2 dl melk, 2 dl sukker, 3 store egg, 1 ts vaniljesukker, 2 dl seterrømme og revet skall og saft av 1 sitron.
Sett stekeovnen på 160 grader.
Smelt smøret.
Ha kjeksene i en kjøkkenmaskin.
Kjør til kjeksene er helt knust.
Ha i smeltet smør og sukker.
Kjør til en smulete blanding. Smør en springform på omtrent 22 cm og ha kjeksblandingen i formen.
Press kjeksmiksen godt ned med baksiden av en skje til du har en jevn bunn.
Rør philadelphiaosten myk i en bolle.
Riv skallet av sitronen og press ut saften.
Ha sitronsaft og skall samt seterrømme, vaniljesukker, egg, sukker og melk i bollen med philadelphiaosten.
Visp til en jevn blanding.
Hell osteblandingen forsiktig over kjeksbunnen.
Stek kaken nederst i ovnen i 1 - 1 1/2 time. Kjenn etter med en kakenål/tannpirker, kaken skal være helt fast.
Sett kaken i kjøleskapet over natten. Skjær deg et stoort stykke!
Føler du deg ekstra godtesyk, så serverer du kaken med litt sjokoladesaus!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar