Mørk, varm, smeltet sjokolade i luftige, nybakte boller. Trenger jeg si mer?
Til 24 boller trenger du:
100 g smør, 5 dl helmelk, 1 pakke rød gjær, 1 dl sukker og omtrent 750 g hvetemel.
Til fyllet trenger du 150 g mørk sjokolade (eventuelt en blanding av mørk og lys) og 50 g mykt smør.
Smelt smøret.
Ha i melken og la blandingen bli fingervarm (eller, aller helst, fra 25 - 35 grader).
Smuldre gjæren i en bolle.
Hell i smør-og melkeblandingen og rør ut gjæren. Ha i sukker og litt og litt hvetemel.
Ha i nok mel til at deigen slipper bollen og du kan elte den uten at deigen sitter igjen i hendene dine.
La deigen heve til dobbel størrelse - omtrent 1/2 time.
Ha deigen på en melet benk og elt den lett sammen. Del den i to like deler.
Til fyllet har du smør og sjokolade i kjøkkenmaskinen.
Kjør til du har en smulete sjokoladeblanding.
Kjevl ut hver av deigklumpene til et stort rektangel. Fordel sjokoladeblandingen over.
Rull deigene sammen til to pølser og kutt hver pølse i 12 like store deler. Legg snurrene på et bakepapirkledd stekebrett. La bollene etterheve mens du varmer ovnen til 175 grader.
Stek bollene midt i ovnen i 15 minutter.
Nytes lunkne med et glass melk ved siden av!
Herlig!
SvarSlettMmmmhmm!
SvarSlett