onsdag 8. juni 2011

Sjokoladesnurrer

Mørk, varm, smeltet sjokolade i luftige, nybakte boller. Trenger jeg si mer?

Til 24 boller trenger du:
100 g smør, 5 dl helmelk, 1 pakke rød gjær, 1 dl sukker og omtrent 750 g hvetemel.
Til fyllet trenger du 150 g mørk sjokolade (eventuelt en blanding av mørk og lys) og 50 g mykt smør.

Smelt smøret.

Ha i melken og la blandingen bli fingervarm (eller, aller helst, fra 25 - 35 grader).

Smuldre gjæren i en bolle.

Hell i smør-og melkeblandingen og rør ut gjæren. Ha i sukker og litt og litt hvetemel.

Ha i nok mel til at deigen slipper bollen og du kan elte den uten at deigen sitter igjen i hendene dine.

La deigen heve til dobbel størrelse - omtrent 1/2 time.

Ha deigen på en melet benk og elt den lett sammen. Del den i to like deler.

Til fyllet har du smør og sjokolade i kjøkkenmaskinen.

Kjør til du har en smulete sjokoladeblanding.

Kjevl ut hver av deigklumpene til et stort rektangel. Fordel sjokoladeblandingen over.

Rull deigene sammen til to pølser og kutt hver pølse i 12 like store deler. Legg snurrene på et bakepapirkledd stekebrett. La bollene etterheve mens du varmer ovnen til 175 grader.

Stek bollene midt i ovnen i 15 minutter.

Nytes lunkne med et glass melk ved siden av!

2 kommentarer: